ΕΛΛΗΝΙΚΟ-Ι.Μ.ΤΣΟΥΚΑ-ΓΕΦ.ΚΟΚΚΟΡΗ-ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ-ΒΙΚΟΣ-ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΜΕΤΣΟΒΟ

2 Ημέρες Tιμή: 75€

2ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ – Ι.Μ. ΤΣΟΥΚΑ (ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ) – ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΚΚΟΡΗ ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ – ΒΙΤΣΑ – ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ – ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ

30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/09 : Ι.Μ. ΤΣΟΥΚΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Συγκέντρωση στο Δημαρχείο και αναχώρηση στις 7:30π.μ. Μετά από μία σύντομη στάση για καφέ στην καφετέρια πολυτελούς ξενοδοχείου στην Καλαμπάκα, φθάνουμε στην Ι.Μ. ΤΣΟΥΚΑ, στις παρυφές των Τζουμέρκων. Χτίστηκε το 1200, δίπλα στη Χαράδρα του Άραχθου, αφιερωμένη στην Παναγία. Συνεχίζουμε για το χωριό ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ένα χωριό ΜΟΥΣΕΙΟ, από την είσοδό του, στις πλατείες του, τον περίβολο του Μουσείου, του πανελλήνια γνωστού γλύπτη Θόδωρου Παπαγιάννη, που τίμησε το χωριό του, ώστε τα περισσότερα από τα εκθέματά του να εκτίθενται εκεί, αναδεικνύοντας το έτσι, ως τουριστικό – πολιτιστικό προορισμό. Θα γευματίσουμε στην πλατεία του χωριού.
Καταλήγουμε στην πόλη των ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.
Μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην όχθη της λίμνης με τις πολλές καφετέριες. Μπορούμε να πάμε στο ΝΗΣΙ. Θα επισκεφθούμε το σπίτι – Μουσείο του Αλή – Πασά, καθώς και μερικές μεταβυζαντινές εκκλησίες του νησιού. Επιστροφή στην πόλη. Δείπνο (προαιρετικό). Διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 1/10 : ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΒΙΤΣΑ – ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ – ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ – ΜΕΤΣΟΒΟ – ΒΟΛΟΣ
Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε στις 9:00π.μ. για τα Ζαγοροχώρια. Πρώτη στάση μας στη γέφυρα του ΚΟΚΚΟΡΗ, δείγμα της ζαγορίτικης γεφυροποιίας. Επόμενη στάση μας στο ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ, το μεγαλύτερο χωριό σε πληθυσμό της περιοχής του Ζαγορίου και έδρα του Δήμου Τύμφης. Η παραδοσιακή πετρόκτιστη αρχιτεκτονική είναι παρούσα σε όλες τις κατοικίες, στα μονοπάτια και στις εκκλησίες του χωριού. Ξεχωρίζουν ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου που χτίστηκε το 18ο αιώνα σαν τρίκλιτη βασιλική με τρούλο. Επόμενη στάση μας και γεύμα στο ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ. Είναι κτισμένο στο βόρειο άκρο του Ζαγορίου σε υψόμετρο 1060 μέτρων, κοντά στον παραπόταμο του Αώου Βοϊδομάτη και απέχει 41 χλμ από τα Ιωάννινα. Από το μπαλκόνι της Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής που ιδρύθηκε το 1412 από τον βοεβόδα Μιχαήλ Θερειανό επί κυριαρχίας Καρόλου Τόκκου στο Δεσποτάτο της Ηπείρου και βρίσκεται στο χείλος του φαραγγιού, θα θαυμάσουμε τη χαράδρα του Βίκου.
Επόμενη στάση μας η Βίτσα, ένα από τα ομορφότερα χωριά της περιοχής, με τον πλάτανο 700 ετών στο κέντρο του χωριού. Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Τελευταία στάση για τον απογευματινό καφέ μας το Μέτσοβο, γνωστή τουριστική κωμόπολης, απαραίτητη στάση για κάθε επισκέπτη της Ηπείρου. Νωρίς το βράδυ θα φθάσουμε στον Βόλο.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 75,00 ευρώ
Επιβάρυνση μονόκλινου : 35,00 ευρώ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
1. Πολυτελές λεωφορείο καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.
2. Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Grand Serai Congress and Spa 5* σε δίκλινα δωμάτια.
3. Ένα πλούσιο πρόγευμα σε μπουφέ.
4. Αρχηγό του γραφείου .
5. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε στο 2421031059-31060, επισκεφθείτε μας στην διεύθυνση Αντωνοπούλου 3 (μεταξύ Ιάσονος & Αργοναυτών) ή στείλτε μας e-mail στο vistravel@otenet.gr & info@vistravel.gr

ΦΟΡΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Eνήλικες
Παιδιά
Βρέφη

captcha