ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

1 Ημέρες Tιμή: 20€

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – Ι. Μ. ΠΕΤΡΑΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ –

Ι.Μ. ΚΟΡΩΝΗΣ – ΦΡΑΓΜΑ – ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Συγκέντρωση  και αναχώρηση από το Δημαρχείο στις 07:00π.μ. και στις 07:30π.μ. από την Κριθαριά. Μετά από μία σύντομη στάση στην Καρδίτσα , η πρώτη στάση – προσκύνημα είναι η Ι. Μ. Κορώνης , κατά την άνοδό μας στην λίμνη Πλαστήρα. Ιστορική Μονή με πανοραμική θέα α στον Θεσσαλικό κάμπο.H ιστορία της Ιεράς Μονής αρχίζει το έτος 1123,  όταν βρίσκεται με θαυμαστό τρόπο η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Κορώνης. Το τέμπλο είναι έργο των αρχών του 1700, έχει φιλοτεχνηθεί από λαϊκούς ξυλογλύπτες. Θεωρείται από τα  καλύτερα του Θεσσαλικού χώρου.

Στη βορεινή πλευρά του Καθολικού είναι Παρεκκλήσιο το οποίο χρονολογείται από τις αρχές του 1700 και είναι αφιερωμένο στον Τίμιο Πρόδρομο.

Στην Ιερά Μονή (στα μέσα περίπου του 16ου αιώνα ) ήρθε να μονάσει ο Άγιος Σεραφείμ Αρχιεπίσκοπος Φαναρίου και Νεοχωρίου.

Στην Μονή λειτούργησε σχολή ανωτέρου εκπαιδευτικού επιπέδου , στην οποία δίδαξε ο  Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός .

Πανηγυρίζει στις 8 Σεπτεμβρίου , το Γενέσιον της Θεοτόκου, στο  οποίο είναι αφιερωμένο το Καθολικό της και στις 4 Δεκεμβρίου, στη μνήμη του Αγίου Σεραφείμ.

Κατά  την κυκλική διαδρομή μας γύρω από την λίμνη, επόμενη στάση μας είναι η Ι.Μ. Πέτρας Καταφυγίου. Χτίστηκε το 1550. Κατά την παράδοση , βοσκοί της περιοχής βρήκαν εικόνα της Παναγίας του Ευαγγελιστή Λουκά. Η αδελφότητα των μοναχών αποτελείται από 12 μοναχούς. To 1967 χαρακτηρίστηκε ως ‘’Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο’’.

Επόμενη στάση είναι το Φράγμα για το οποίο έγινε η τεχνιτή Λίμνη Πλαστήρα το 1959. Το φράγμα αυτό  τροφοδοτεί τον υδροηλεκτρικό σταθμό της Δεή. Έχει βάθος 83μ.

Μετά από μία διαδρομή μέσα στις κατάφυτες βουνοκορφές , χείμαρρους  και πανοραμική θέα της λίμνης, θα τερματίσουμε στα ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΕΖΟΥΛΑΣ, με οργανωμένη πλαζ, αμμουδιές, ταβέρνες κλ. Γεύμα , κολύμπι για όσους τολμήσουν, βαρκάδα κλπ.

Αργά το απόγευμα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Απογευματινός καφές στο Παυσίλυπο της Καρδίτσας. Το βράδυ θα φθάσουμε στον Βόλο.

 

ΤΙΜΗ / ΑΤΟΜΟ : 20 €

ΦΟΡΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Eνήλικες
Παιδιά
Βρέφη

captcha