ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΒΛΑΧΟΧΩΡΙΑ

2 Ημέρες Tιμή: 55€

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΒΛΑΧΟΧΩΡΙΑ
ΣΑΜΑΡΙΝΑ – ΔΙΑΣΕΛΟ ΠΙΝΔΟΥ (ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ)– ΛΑΒΔΑ – ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ -ΣΠΗΛΑΙΟ – ΠΕΡΙΒΟΛΙ-ΑΖΙΖ ΑΓΑ – ΟΡΛΙΑΚΑΣ – ΓΡΕΒΕΝΑ
10 – 11 ΜΑΪΟΥ

1η ΜΕΡΑ : ΒΟΛΟΣ – ΑΖΙΖ ΑΓΑ – ΣΠΗΛΑΙΟ –ΣΑΜΑΡΙΝΑ
Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 06:30 π.μ.
Μετά από μία ενδιάμεση στάση για καφέ στην Καλαμπάκα, φθάνουμε στα ιστορικά Βλαχοχώρια , στο Εθνικό Δρυμό της Πίνδου. Θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο πέτρινο γεφύρι στη Μακεδονία, του Αζίζ Αγά, με την μοναδική ηπειρώτικη αρχιτεκτονική, στον ποταμό Βενέτικο, κοντά στο Τρίκωμο. Διασχίζουμε το ιστορικό χωριό Ζιάκα και μέσα από μία εντυπωσιακή διαδρομή στο απόκρημνο φαράγγι της Πορτίτσας, θα φθάσουμε στο φημισμένο Σπήλαιο. Εκεί, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Κοίμησης της Θεοτόκου, ένα αξιόλογο μνημείο αλλά και μοναδικό δείγμα ζωγραφικής και ξυλογλυπτικής του 17ου αιώνα. Θα γευματίσουμε στο ταβερνάκι της πλακόστρωτης πλατείας. Το οδοιπορικό της ημέρας θα τερματίσει στην πρωτεύουσα των Βλαχοχωριών και της Πίνδου, τη Σαμαρίνα, σε υψόμετρο 1.400 μ. στον Σμόλικα. Θα καταλύσουμε στο SAMARINA RESORT (4*).
Ελεύθερο απόγευμα για να επισκεφθούμε τα μονοπάτια, την πλατεία, την εντυπωσιακή όμορφη πέτρινη εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κ.λ.π. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ : ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ – ΛΑΒΔΑ – ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ – ΠΕΡΙΒΟΛΙ – ΟΡΛΙΑΚΑΣ – ΓΡΕΒΕΝΑ – ΒΟΛΟΣ
Μετά το πρόγευμα, θα συνεχίσουμε την περιοδεία μας στα Βλαχοχώρια.
Αναχώρηση για την βουνοκορφή της Βασιλίτσας και θα σταθούμε στο διάσελο της κορυφογραμμής της Πίνδου στα 2000μ. όπου προς τον ορίζοντα του Αιγαίου θα βλέπουμε στην ίδια ευθεία τις κορυφογραμμές των Πιέριων ορέων, του Ολύμπου κ.λ.π. Δυτικά ο δρόμος συνεχίζει για την Βωβούσα, τα Γιάννενα, το Ιόνιο. Απίστευτο τοπίο!! Μετά συνεχίζουμε για την Λάβδα όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Μανιταριών. Συνεχίζουμε για το Περιβόλι, το καλοκαιρινό θέρετρο του Ρήγα Φεραίου με τους πολλούς καλοκαιρινούς παραθεριστές του Βελεστίνου, σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 1200μ. Εκεί είναι οι παρυφές του Εθνικού Δρυμού της Πίνδου, η γνωστή Βάλια Κάλντα. Στην πλατεία του χωριού είναι η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου από το 1770 και η προτομή του Ρήγα Φεραίου. Εδώ θα πάρουμε το (προαιρετικό) γεύμα μας. Συνεχίζουμε την ανάβασή μας στο αλπικό τοπίο του εντυπωσιακού όρους Όρλιακας (βουνό των αετών). Θ΄ ανεβούμε σε ύψος 1500 μέτρων, θ’ αγναντέψουμε όλο το λεκανοπέδιο και το οροπέδιο των Βλαχοχωριών αριστερά και τη Βάλια Κάλντα δεξιά. Τελευταία στάση μας (για καφέ) στην πόλη των Γρεβενών. Αργότερα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για το Βόλο όπου θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ, μετά από μία ενδιάμεση στάση.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 55,00 € το άτομο σε δίκλινο
Μονόκλινο : +18€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
• Μεταφορά , περιηγήσεις καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής ως αναλυτικό πρόγραμμα.
• Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο SAMARINA RESORT (4*)στη Σαμαρίνα
Το ξενοδοχείο είναι ένα νεόχτιστο πανέμορφο ξενοδοχείο resort με χαμάμ, σάουνα. Διαθέτει όλες τις ανέσεις για να έχετε μια ευχάριστη διαμονή. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1500μ
• Ένα πλούσιο πρόγευμα σε μπουφέ
• Ένα δείπνο στο ξενοδοχείο. * Μουσική με CD στο ξενοδοχείο.
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Aρχηγό του γραφείου.
• Φ.Π.Α

Για πληροφορίες και κρατήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε στο 2421031059-31060, επισκεφθείτε μας στην διεύθυνση Αντωνοπούλου 3 (μεταξύ Ιάσονος & Αργοναυτών) ή στείλτε μας e-mail στο vistravel@otenet.gr & info@vistravel.gr

ΦΟΡΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Eνήλικες
Παιδιά
Βρέφη

captcha