ΠΙΝΔΟ – ΒΛΑΧΟΧΩΡΙΑ

2 Ημέρες Tιμή: 80€

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ
ΠΙΝΔΟ – Β Λ Α Χ Ο Χ Ω Ρ Ι Α
ΜΝΗΜΕΙΟ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΄40 – ΣΑΜΑΡΙΝΑ – ΔΙΑΣΕΛΟ ΠΙΝΔΟΥ (ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ)– ΑΝΝΙΤΣΑ –ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΙ- ΣΠΗΛΑΙΟ – ΠΕΡΙΒΟΛΙ-ΑΖΙΖ ΑΓΑ – ΟΡΛΙΑΚΑΣ – ΓΡΕΒΕΝΑ

2- 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Σάββατο 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ : ΒΟΛΟΣ – ΑΖΙΖ ΑΓΑ – ΣΠΗΛΑΙΟ –ΗΡΩΙΚΟ ΥΨΩΜΑ ΑΝΝΙΤΣΑ – ΣΑΜΑΡΙΝΑ
Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 07:00π.μ. Μετά από μία ενδιάμεση στάση για καφέ στην Καλαμπάκα, φθάνουμε στα ιστορικά Βλαχοχώρια , στο Εθνικό Δρυμό της Πίνδου. Θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο πέτρινο γεφύρι στη Μακεδονία, του Αζίζ Αγά, με την μοναδική ηπειρώτικη αρχιτεκτονική, στον ποταμό Βενέτικο, κοντά στο Τρίκωμο. Διασχίζουμε το ιστορικό χωριό Ζιάκα και μέσα από μία εντυπωσιακή διαδρομή στο απόκρημνο φαράγγι της Πορτίτσας, θα φθάσουμε στο φημισμένο Σπήλαιο. Εκεί, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Κοίμησης της Θεοτόκου, ένα αξιόλογο μνημείο αλλά και μοναδικό δείγμα ζωγραφικής και ξυλογλυπτικής του 17ου αιώνα. Θα γευματίσουμε στο ταβερνάκι της πλακόστρωτης πλατείας. Επόμενη στάση μας είναι το Ύψωμα «ΑΝΝΙΤΣΑ», μεταξύ Σαμαρίνας και Φιλιππαίων. . Εκεί είναι το μνημείο πεσόντων στο έπος του 1940, στις νικηφόρες επιχειρήσεις εναντίον των Ιταλών. Επίσκεψη με επετειακό χαρακτήρα. Το οδοιπορικό της ημέρας θα τερματίσει στην πρωτεύουσα των Βλαχοχωριών και της Πίνδου, τη Σαμαρίνα, σε υψόμετρο 1.400 μ. στον Σμόλικα. Θα καταλύσουμε στο ξενοδοχείο μας.
Ελεύθερο απόγευμα για να επισκεφθούμε τα μονοπάτια, την πλατεία, την εντυπωσιακή όμορφη πέτρινη εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κ.λ.π. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Γλέντι με ορχήστρα. Διανυκτέρευση.

Κυριακή 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ : ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ – ΠΕΡΙΒΟΛΙ – ΟΡΛΙΑΚΑΣ – ΓΡΕΒΕΝΑ – ΒΟΛΟΣ
Μετά το πρόγευμα, θα συνεχίσουμε την περιοδεία μας στα Βλαχοχώρια. Θα ανεβούμε στο Διάσελο (στην κορυφή) της Βασιλίτσας, την κορυφογραμμή της Πίνδου στα 2000μ., όπου προς τον ορίζοντα του Αιγαίου θα βλέπουμε στην ίδια ευθεία τις κορυφογραμμές των Πιέριων ορέων, του Ολύμπου κ.λ.π. Δυτικά ο δρόμος συνεχίζει για την Βωβούσα, τα Γιάννενα, το Ιόνιο. Απίστευτο τοπίο!! Συνεχίζουμε για το Περιβόλι, το καλοκαιρινό θέρετρο του Ρήγα Φεραίου με τους πολλούς καλοκαιρινούς παραθεριστές του Βελεστίνου, σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 1200μ. Εκεί είναι οι παρυφές του Εθνικού Δρυμού της Πίνδου, η γνωστή Βάλια Κάλντα. Στην πλατεία του χωριού είναι η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου από το 1770 και η προτομή του Ρήγα Φεραίου. Εδώ θα πάρουμε το (προαιρετικό) γεύμα μας. Συνεχίζουμε την ανάβασή μας στο αλπικό τοπίο του εντυπωσιακού όρους Όρλιακας (βουνό των αετών). Θ΄ ανεβούμε σε ύψος 1500 μέτρων, αγναντεύοντας όλο το λεκανοπέδιο και το οροπέδιο των Βλαχοχωριών αριστερά και τη Βάλια Κάλντα δεξιά. Τελευταία στάση μας (για καφέ) στην πόλη των Γρεβενών. Αργότερα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για το Βόλο όπου θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ, μετά από μία ενδιάμεση στάση.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 80,00 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : + 20 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
• Μεταφορά , περιηγήσεις καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής ως αναλυτικό πρόγραμμα.
• Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο SAMARINA RESORT (4*) στη Σαμαρίνα.
Το ξενοδοχείο μας είναι ένα νεόχτιστο πανέμορφο ξενοδοχείο resort με χαμάμ, σάουνα. Διαθέτει όλες τις ανέσεις για να έχετε μια ευχάριστη διαμονή. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1500μ.
• ¨Ένα πλούσιο πρόγευμα σε μπουφέ.
•‘Eνα δείπνο στο ξενοδοχείο μας συνοδεία ζωντανής μουσικής.
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης
• Aρχηγό του γραφείου.
• Φ.Π.Α

ΦΟΡΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Eνήλικες
Παιδιά
Βρέφη

captcha