ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΣΟΦΙΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ

5 Ημέρες Tιμή: 280€

ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΣΟΦΙΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ
ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΜΠΡΑΣΟΒ – ΣΙΝΑΙΑ – ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ
25-29 ΜΑΙΟΥ 2018

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΪΟΥ : BOΛΟΣ ‣ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Συγκέντρωση στο Δημαρχείο της πόλης μας και αναχώρηση στις 05:00 πμ για τα σύνορα του Προμαχώνα. Περίπου το μεσημέρι φθάνουμε στη Σόφια. Γεύμα εξ ιδίων.Συνεχίζουμε για Λόβετς, Ρούσε. Άφιξη αργά το βράδυ στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΜΑΪΟΥ : ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ (ξενάγηση πόλης )
Πρωινό και θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας. Θα θαυμάσουμε το ωραιότερο κτήριο Αρτ Νουβώ, «ναό της μουσικής» το Ατενέουμ Ρόμαν, το επιβλητικό νεοκλασικό οικοδόμημα του βασιλικού παλατιού που σήμερα στεγάζει το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας το παλάτι του βασιλιά Κάρολου του 1ου που σήμερα στεγάζει την Κεντρική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, την πλατεία της Επανάστασης του 1989 και το κτήριο που στέγαζε τα γραφεία του καθεστώτος Τσαουσέσκου, το εντυπωσιακό οικοδόμημα της Εθνικής Στρατιωτικής Λέσχης (Cercul National Militar) και το τελευταίο «απόκτημα», πριν από την πτώση της δικτατορίας, το φαραωνικών διαστάσεων προεδρικό μέγαρο, με τον οξύμωρο τίτλο «Σπίτι του Λαού που σήμερα ονομάζεται Παλάτι του κοινοβουλίου , το 2ο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο. Επίσης θα γνωρίσουμε την Αψίδα του Θριάμβου, την πατριαρχική εκκλησία και το Πατριαρχείο, την Όπερα και το κτήριο του Πανεπιστημίου. Ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στη φημισμένη οδό Λιπσκάνη και στον αρχαιολογικό χώρο της λεγόμενης παλιάς βασιλικής αυλής, όπου δεσπόζει η προτομή του Βλαντ Τσέπες, του γνωστότερου. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον ορθόδοξο ναό Σταυρουπόλεως. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση .

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΜΑΪΟΥ : ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ‣ ΜΠΡΑΝ (ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ) – ΜΠΡΑΣΟΒ ‣ ΣΙΝΑΙΑ ‣
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε καθοδόν το Μοναστήρι της Σινάια, το 1ο κτίριο που κτίστηκε ύστερα από την επίσημη ονομασία της πόλης και έπειτα αναχωρούμε για το Μπραν. Θα επισκεφτούμε τον Πύργο Μπραν, γνωστό ως Πύργο του Δράκουλα, ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε με ξενάγηση στο Μπρασώφ, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη Μαύρη εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Υπήρξε μεγάλη ελληνική κοινότητα για αρκετούς αιώνες. To απόγευμα φτάνουμε στην Σινάϊα . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο . Διανυκτέρευση

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΜΑΪΟΥ : ΣΙΝΑΪΑ ‣ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ‣ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΩΡΙΟΥ – Παλάτι (Οικία) Νικολάε Τσαουσέσκου – ΣΟΦΙΑ
Πρωινό κι αναχώρηση για το Βουκουρέστι όπου θα επισκεφθούμε το «μουσείο του χωριού», που είναι μοναδικό στο είδος του. Εκατοντάδες παραδοσιακά σπίτια από όλες τις περιοχές της Ρουμανίας έχουν μεταφερθεί και συντηρούνται σε ένα μοναδικό τοπίο, ώστε ο επισκέπτης να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα για την παραδοσιακή λαϊκή αρχιτεκτονική, από τα Καρπάθια και το Δούναβη μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα. Έπειτα θα επισκεφτούμε το παλάτι που διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου. Θα δούμε τη χλιδή που κυριαρχεί στα δωμάτια, στις τραπεζαρίες και θα μας εντυπωσιάσει η πολυτέλεια. Το απομεσήμερο συγκέντρωση κι αναχώρηση για την Σόφια . Άφιξη το βράδυ , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας μετά από ένα πανοραμικό by night στο κέντρο της πόλης με το λεωφορείο μας. Δείπνο . Διανυκτέρευση.

ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΪΟΥ : ΣΟΦΙΑ (ξενάγηση πόλης ) ‣ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ ‣ ΒΟΛΟΣ
Μετά το πρόγευμα θα ακολουθήσει ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, την Σόφια. Θα δούμε τη Βυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Κυριακής, τα Ρωμαϊκά Μνημεία, τον περίφημο ναό του Αλεξάντερ Νέφσκυ, τη Βουλή και την Πανεπιστημιούπολη. Αφού γευματίσουμε, συνεχίζουμε για το γνωστό ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ. Χρόνος για ψώνια και βόλτα. Αργά το απόγευμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Στον Βόλο θα φτάσουμε το βράδυ.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
1.Μεταφορές , περιηγήσεις με λεωφορείο καθ όλη την διάρκεια της εκδρομής ως το αναλυτικό πρόγραμμα
2.Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο INTERNATIONAL 4 * στο Βουκουρέστι
3.Μία (1) διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο NEW MONTANA 4 * στη Σινάϊα
4.Μία (1) διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο NOVOTEL 4 * στην Σόφια
5.Τέσσερα (4) πλούσια προγεύματα
6.Τέσσερα (4) δείπνα
7.Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας καθ΄ όλη την διάρκεια της εκδρομής
8.Ασφάλεια αστικής ευθύνης
9.Φ.Π.Α

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 280,00 ΕΥΡΩ /ΑΤΟΜΟ

Για πληροφορίες και κρατήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε στο 2421031059-31060, επισκεφθείτε μας στην διεύθυνση Αντωνοπούλου 3 (μεταξύ Ιάσονος & Αργοναυτών) ή στείλτε μας e-mail στο vistravel@otenet.gr & info@vistravel.gr

ΦΟΡΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Eνήλικες
Παιδιά
Βρέφη

captcha