2ΗΜΕΡΗ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

2 Ημέρες Tιμή: 93€

 

HOTEL: SAINT GEORGE LYCABETTUS

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΒΟΛΟΣ – ΑΘΗΝΑ (Μουσείο Γουλανδρή-Θεατρική Παράσταση)

Συγκέντρωση στις 07:30 π.μ. στο Δημαρχείο της πόλης μας κι αναχώρηση για την Αθήνα. Μετά από μία ενδιάμεση στάση, άφιξη στην Αθήνα. Πρώτη επίσκεψη μας για ένα νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με αριστουργήματα του 19ουκαι του 20ου αιώνα, την οποία δημιούργησαν δυο πλούσιοι φιλότεχνοι, ο Βασίλης και η Ελίζα Γουλανδρή, με προσωπικό γούστο, συναρπαστικές για την εποχή τους αγορές και την άφησαν στις επόμενες γενιές σφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο ανεξίτηλα με ένα έργο μεγάλης αξίας και σημασίας την Αθήνα και δημιουργώντας ένα θύλακα εκπαίδευσης και έναν προορισμό για τους φιλότεχνους από όλο τον κόσμο, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα μια περιοχή και τον μουσειακό χάρτη της Αθήνας. Μετά το τέλος της επίσκεψης μας αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας ,τακτοποίηση στα δωμάτια μας κι  ελεύθερος χρόνος για φαγητό και βόλτα.

Το βράδυ (όσοι επιθυμούν) αναχώρηση για να παρακολουθήσουμε την θεατρική παράσταση.

«Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» της Μιμής Ντενίση . Tο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο πλαίσιο των στόχων του για την προβολή και διατήρηση της ελληνικής ιστορίας και της ιστορικής μνήμης, υλοποιεί ξανά μία μεγάλη παραγωγή με ζωντανή μουσική (πρωτότυπη σύνθεση από τον Ανδρέα Κατσιγιάννη), πλούσια σκηνικά, κοστούμια εποχής και ρεαλιστικές βιντεοπροβολές, εκμεταλλευόμενο τις πολλαπλές δυνατότητες που δίνει η υπερσύγχρονη σκηνή της αίθουσας «Αντιγόνης» με τον μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα ψηφιακό οπτικοακουστικό εξοπλισμό. Διανυκτέρευση.

 ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ : ΑΘΗΝΑ – ΒΟΛΟΣ (Πολεμικό Μουσείο – Ευγενίδειο Ίδρυμα – Θησείο )                                                                                

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το Πολεμικό Μουσείο- Είσοδος Δωρεάν  που εκθέτει κειμήλια από όλες τις εποχές τις πολεμικής δραστηριότητας, από την εποχή του χαλκού μέχρι σήμερα. Διαθέτει συλλογή από χάρτες και προσωπικά αρχεία στρατιωτικών από τον 19ο και 20ο αιώνα, ενώ στον εξωτερικό του χώρο εκτίθενται πυροβόλα διαφόρων εποχών καθώς και αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας. Στη συνέχεια αναχώρηση με το λεωφορείο μας για το Ευγενίδειο Πλανητάριο όπου θα παρακολουθήσουμε την ψηφιακή παράσταση «Διαστημικές Καταιγίδες και Βόρειο Σέλας»  σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνωριμίας με τα πιο εντυπωσιακά και βίαια καιρικά φαινόμενα του Ηλιακού μας συστήματος. Από τους ανέμους στον Ποσειδώνα που πνέουν με ταχύτητες 2.000 km/h, στον γιγάντιο αντικυκλώνα του Δία, που στο εσωτερικό του θα χωρούσε τουλάχιστον δύο πλανήτες σαν την Γη μας, η παράσταση αυτή μας υπενθυμίζει ότι πραγματικά είμαστε τυχεροί που ζούμε στην Γη!

Μετά το τέλος της  επίσκεψης μας αναχώρηση για την  περιοχή Θησείο Εδώ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας γεύμα.  Κάνοντας μια βόλτα στην περιοχή(Πλάκα – Μοναστηράκι), σίγουρα το μάτι θα πέσει στα επιβλητικά νεοκλασικά κτίρια και τις πολυκατοικίες του μεσοπολέμου, τα οποία συνιστούν αρχιτεκτονικά αριστουργήματα. Αργά το απόγευμα αναχώρηση με το  λεωφορείο μας για τον Βόλο όπου θα φθάσουμε το βράδυ μετά από μία στάση .

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 93,00 ευρώ /άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Επιβάρυνση μονοκλινου : 50,00 ευρώ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μεταφορές, περιηγήσεις με υπερυψωμένο λεωφορείο καθ΄ όλη την διάρκεια της εκδρομής
  • Μία (1) διανυκτέρευση στο  εμβληματικό ξενοδοχείο 
  • St George Lycabettus που  βρίσκεται στην αριστοκρατική περιοχή του Κολωνακίου. 5 αστέρων , σε δίκλινα δωμάτια
  • Ένα πλούσιο πρόγευμα σε μπουφέ
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δημοτικός φόρος Αθηνών

 

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Είσοδοι σε μουσεία , θεάματα, μουσεία και ότι δεν αναφέρεται

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ:8,00 ΕΥΡΩ & 6,00 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 65 ΧΡΟΝΩΝ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ : 4,00 ΕΥΡΩ

ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ: 4,00 ΕΥΡΩ 

ΘΕΑΤΡΟ : 25,00 στη Ζώνη Α (Κανονική τιμή 40,00 ευρώ) ..Προπληρώνεται στο γραφείο

 

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

VIS TRAVEL

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ 3 –ΒΟΛΟΣ

ΤΗΛ. 2421031059 – 31060

 

 

 

ΦΟΡΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Eνήλικες
Παιδιά
Βρέφη

captcha