2ημ. ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ στα ΒΛΑΧΟΧΩΡΙΑ

2 Ημέρες Tιμή: 75€

 ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ

Β Λ Α Χ Ο Χ Ω Ρ Ι Α – Π Ι Ν Δ Ο

(28/10) ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟ  ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΝΝΙΤΣΑ – ΠΙΝΔΟΥ

 

ΣΑΜΑΡΙΝΑ – ΔΙΑΣΕΛΟ ΠΙΝΔΟΥ (ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ) – ΛΑΒΔΑ – ΣΠΗΛΑΙΟ – ΠΕΡΙΒΟΛΙ-ΑΖΙΖ ΑΓΑ – ΟΡΛΙΑΚΑΣ – ΓΡΕΒΕΝΑ

 

 

ΤΡΙΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ : ΒΟΛΟΣ –  ΑΖΙΖ ΑΓΑ  – ΣΠΗΛΑΙΟ – ΛΑΒΔΑ – ΓΡΕΒΕΝΑ

 

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Δημαρχείο Βόλου στις 07:00 π.μ.

Μετά από μία ενδιάμεση στάση για καφέ στην Καλαμπάκα, φθάνουμε στα ιστορικά Βλαχοχώρια , στον Εθνικό Δρυμό της Πίνδου.

Θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο πέτρινο γεφύρι στη Μακεδονία, του Αζίζ Αγά, με την μοναδική ηπειρώτικη αρχιτεκτονική, στον ποταμό Βενέτικο, κοντά στο Τρίκωμο.

Διασχίζουμε το ιστορικό χωριό Ζιάκα και μέσα από μία εντυπωσιακή διαδρομή στο απόκρημνο φαράγγι της Πορτίτσας, θα φθάσουμε στο φημισμένο Σπήλαιο. Εκεί, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Κοίμησης της Θεοτόκου, ένα αξιόλογο μνημείο αλλά και μοναδικό δείγμα ζωγραφικής και ξυλογλυπτικής  του 17ου αιώνα.  Θα γευματίσουμε στο ταβερνάκι της  πλακόστρωτης πλατείας. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη Λάβδα, όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Μανιταριών. Νωρίς το απόγευμα θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας, στην πόλη των Γρεβενών. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, βραδινή βόλτα στο κέντρο της πόλης, (προαιρετικό) δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΓΡΕΒΕΝΑ – ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ- ΑΝΝΙΤΣΑ- ΣΑΜΑΡΙΝΑ – ΔΙΑΣΕΛΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ –  ΠΕΡΙΒΟΛΙ – ΒΟΛΟΣ

 

Μετά το πρόγευμα, θα συνεχίσουμε την περιοδεία μας στα Βλαχοχώρια.

Πρώτη στάση μας είναι το Ύψωμα <<ΑΝΝΙΤΣΑ>>, μεταξύ Σαμαρίνας και Φιλιππαίων. Επετειακή η σημερινή μέρα 28η Οκτωβρίου ! Εκεί βρίσκεται το μνημείο πεσόντων στις νικηφόρες επιχειρήσεις εναντίον των Ιταλών, του έπους του 1940. Εκεί σημειώθηκε η πρώτη ελληνική νίκη εναντίον των Ιταλών, αποδεκατίζοντας της ιταλική μεραρχία αλπινιστών << Τζούλια>>. Το οδοιπορικό της ημέρας συνεχίζεται στην πρωτεύουσα των Βλαχοχωρίων και της Πίνδου, τη Σαμαρίνα, σε υψόμετρο 1.400 μ. στο Σμόλικα, το δεύτερο ψηλότερο βουνό στηνΕλλάδα. Γεύμα στη σκιερή πλατεία της. Επίσκεψη στην Ι.Μ. Κοιμήσεως, μοναδικό δείγμα Ηπειρώτικης τεχνοτροπίας.

Μετά  συνεχίζουμε προς τη Βασιλίτσα.  Θα τερματίσουμε στην κορυφή της Πίνδου, στο Διάσελο σε υψόμετρο 2.000 μ. που βρίσκεται στα όρια Ηπείρου και Μακεδονίας, με θέα που μαγνητίζει! Μετά από μία εκπληκτική διαδρομή που παραπέμπει σε άγρια βουνά Βόρειων Χωρών, στα όρια του μοναδικού οικοσυστήματος στα Βαλκάνια, στον εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα, καταλήγουμε στο φημισμένο Περιβόλι, γνωστό από το Ρήγα Φεραίο και τους θερινούς εποικιστές από το Βελεστίνο.Στην πλατεία του χωριού είναι η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου από το 1770 και η προτομή του Ρήγα Φεραίου. Εκεί θα πάρουμε τον απογευματινό καφέ μας

Αργά το απόγευμα θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για το Βόλο, όπου θα φθάσουμε αργά το βράδυ, γοητευμένοι από ένα μοναδικό τοπίο, όπου το πράσινο του βουνού συναντά το γαλάζιο τ’ ουρανού.

 

 

 

ΤΙΜΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 75 € ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

     85 € σε ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μεταφορές-περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.
  • Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ  στα Γρεβενά
  • ¨Ένα πλούσιο πρόγευμα σε μπουφέ
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Έμπειρο συνοδό και ξεναγό τον κ. Ν. Βισβίκη, ικανό γνώστη της περιοχής
  • Φόρο Διαμονής
  • Φ.Π.Α

ΦΟΡΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Eνήλικες
Παιδιά
Βρέφη

captcha