3ΗΜΕΡΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ – Β. ΗΠΕΙΡΟ

3 Ημέρες Tιμή: 140€

28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

3ΗΜΕΡΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

ΟΡΘΟΔΟΞΗ – ΗΡΩΙΚΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

ΑΓ.ΣΑΡΑΝΤΑ – ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ – ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ – ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΑΥΛΩΝΑ – ΤΕΠΕΛΕΝΙ – ΒΟΥΘΡΩΤΟΣ

Σάββατο (28/10) : Βουλιαράτες – Δερβιτσάνη – Αργυρόκαστρο – Αυλώνα
Αναχώρηση από το Δημαρχείο στις 6:00π.μ. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις, διέλευση των συνόρων Κακαβιάς. Μετά τις απαραίτητες διαδικασίες, μπαίνουμε στην Αλβανία, στα Ελληνόφωνα χώρια της Δρόπολης. Επίσκεψη στις Βουλιαράτες, όπου βρίσκεται το Στρατιωτικό Νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων του 1940 – 41. Θα τελέσουμε τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων. Στη συνέχεια, επίσκεψη στο κεφαλοχώρι της Δρόπολης, την Δερβιτσάνη, όπου θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία της Θεοτόκου. Θα καταλήξουμε στο Αργυρόκαστρο, πόλη – προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, έδρα της προσωρινής κυβέρνησης της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου (1914). Θα γνωρίσουμε από ψηλά την ιστορία της παραδοσιακής πόλης και του κάστρου της. Το ιστορικό κέντρο αποτελεί από το 2005 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Από ψηλά θα δούμε την περιοχή του Τεπελένι και της Κλεισούρας, τα ιστορικά βουνά γύρω από τον Δρίνο ποταμό και τον Αώο. Εκεί είναι και η περιοχή του Μπαλαμπάν και η τοποθεσία Τρία Αυγά, όπου έγιναν οι φονικότερες ίσως μάχες αυτού του ηρωικού έπους του 1940-1941. Υπολογίζεται ότι στα βουνά αυτά έχουν πέσει ηρωικά περίπου 2000 στρατιώτες και αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού. Στην συνέχεια γεύμα σε Ελληνικό χωριό και αναχώρηση για την Αυλώνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Κυριακή (29/10) : Αυλώνα – Χειμάρα – Τεπελένι – Αγ. Σαράντα
Μετά το πρόγευμά μας, θα περιηγηθούμε στην τουριστική, παραθαλάσσια πόλη της Αυλώνας με την μεγάλη ιστορία και το έντονο Ελληνικό στοιχείο. Θα σταματήσουμε στην Χειμάρα πόλη με έντονο το Ελληνικό στοιχείο. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το γνωστό Τεπελένι και το μεσημέρι θα καταλήξουμε στους Αγ. Σαράντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερο γεύμα. Μετά την σχετική ανάπαυση θα επισκεφτούμε το κάστρο του Λεκούρση, σε ψηλό λόφο με θέα την πόλη των Αγ. Σαράντα και την Κέρκυρα. Ελεύθερος χρόνος για δείπνο και νυχτερινή βόλτα στην παραλία των Αγ. Σαράντα. Οι Αγ, Σαράντα είναι χτισμένοι πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Όγχησμο, που άκμασε στους ρωμαϊκούς χρόνους. Ήταν εμπορικός σταθμός για το εμπόριο μεταξύ Ηπείρου και Ιταλίας. Καταστράφηκε το 552 μ.Χ. μετά από αλλεπάλληλες επιδρομές των Γότθων. Σήμερα είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός. Διανυκτέρευση.

Δευτέρα (30/10) : Αγ. Σαράντα – Βουθρωτός –Λειβαδιά- Βόλος
Μετά το πρόγευμά μας, θα συμμετάσχουμε (για λίγο), στην Κυριακάτικη Λειτουργία του Ελληνορθόδοξου Ναού Αγίου Χαράλαμπους. Αναχωρούμε διασχίζοντας τα παράλια του Ιονίου και της λιμνοθάλασσας , απέναντι από την Κέρκυρα, τα Εξαμίλια για να καταλήξουμε στην αρχαία πόλη του Βουθρωτού του 7º – 6° π.χ. αιώνα. Προστατευόμενη από την UNESCO από το 1992. Μοναδικό αρχαιολογικό μνημείο με θέατρο από το 3º π.χ. με βασιλική βυζαντινής εποχής, με αγορά, γυμνάσιο, παλαιοχριστιανικές βασιλικές του 6º μ.Χ. κ.α. Στην συνέχεια αναχωρούμε για τα σύνορα Μαυρομάτη, αφού σταματήσουμε στο ελληνόφωνο χωριό ΛΕΙΒΑΔΙΑ. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία και το δημοτικό σχολείο. Μπαίνουμε στην Ελλάδα. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις, νωρίς το βράδυ φτάνουμε στον προορισμό μας, στον Βόλο.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
1. Πολυτελές λεωφορείο καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.
2. Μία διανυκτέρευση στο New Heaven (4*) στους Αγ. Σαράντα και μια διανυκτέρευση στο International Vlora Hotel (5*) στην Αυλώνα σε δίκλινα δωμάτια.
3. Δύο πλούσια προγεύματα σε μπουφέ.
4. Δύο πλούσια δείπνα.
5. Αρχηγός – συνοδός της εκδρομής, Έλληνας – γηγενής Βορειοηπειρώτης, κάτοικος των Αγ. Σαράντα.
6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
7. Φ.Π.Α.

ΤΙΜΗ / ΑΤΟΜΟ : 140 € σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο
165 € σε μονόκλινο δωμάτιο

Για πληροφορίες και κρατήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε στο 2421031059-31060, επισκεφθείτε μας στην διεύθυνση Αντωνοπούλου 3 (μεταξύ Ιάσονος & Αργοναυτών) ή στείλτε μας e-mail στο vistravel@otenet.gr & info@vistravel.gr

ΦΟΡΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Eνήλικες
Παιδιά
Βρέφη

captcha