4ΗΜΕΡΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑ

4 Ημέρες Tιμή: 190€

4ΗΜΕΡΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑ

ΜΠΙΤΟΛΑ – ΟΧΡΙΔΑ – ΣΤΡΟΥΓΚΑ – ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ – ΦΑΡΑΓΓΙ ΡΑΝΤΙΤΣΑ – Ι.Μ. ΜΠΙΓΚΟΡΣΚΙ – ΜΑΥΡΟΒΟ

 

16-19 Σεπτεμβρίου

 

1Η ΜΕΡΑ: ΒΟΛΟΣ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ- ΟΧΡΙΔΑ

Αναχώρηση στις 06:00 από τον ΕΟΤ. Μετά τη στάση στο Κορινό, περνάμε από τον Αλιάκμονα , Φλώρινα, Σύνορα Νίκης φθάνουμε  στην πόλη Μπίτολα (Μοναστήρι). Θα περιδιαβούμε το κέντρο  του να δούμε τα παλιά ελληνικά  αρχοντικά, την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου και θα παραμείνουμε για το γεύμα μας. Στη συνέχεια, αναχωρούμε για την γραφική ΟΧΡΙΔΑ (73 χλμ.). Τακτοποίηση – ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα μια βόλτα στην πόλη, ένα καφέ στον πεζόδρομο κατά μήκος του ποταμού με το γραφικό χρώμα, και το βράδυ ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

2η ΜΕΡΑ: ΟΧΡΙΔΑ – Ι.Μ. ΟΣΙΟΥ ΝΑΟΥΜ – ΣΤΡΟΥΓΚΑ

Πρόγευμα  (μπουφές). Περιήγηση – ξενάγηση στην παλιά πόλη της Οχρίδας. Στα καλντερίμια, τα ελληνικά αρχοντικά, την εκκλησία της Αγ. Σοφίας κάτω από το κάστρο του Τσάρου Σαμουήλ, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και στην κορυφή της πόλης την εκκλησία του Αγίου Κνήμη και της Παναγίας Περόβλεπτου με κορωνίδα τα τείχη τα κάστρα του Τσάρου των Βουλγάρων Σαμουήλ, επί Βασιλείου Βουλγαροκτόνου. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε το ιστορικό βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Ναούμ με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες του 10ου αιώνα. Από εδώ ξεκίνησαν ο Κύριλλος και Μεθόδιος, Έλληνες μοναχοί που δίδαξαν τους Σλάβους το Κυριλλικό Αλφάβητο και τη Βίβλο. Θα θαυμάσουμε και θα απολαύσουμε την ομορφιά της φύσης, ένα καφέ και βόλτα στα μικρομάγαζα της αγοράς της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Το απόγευμα επίσκεψη στο γειτονικό θέρετρο της Στρούγκας, όπου και θα κάνουμε βόλτα στο πεζόδρομο κατά μήκος του ποταμού με το γραφικό χρώμα. Εκεί μπορούμε να επισκεφθούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας σπάνιο στο είδος του, την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αγ. Παρασκευής με το βυζαντινό μοναστήρι χτισμένο μέσα στο βράχο, δίπλα στη λίμνη της Οχρίδας. Μία βόλτα στην πόλη, ένα καφέ και το βράδυ ελεύθερος χρόνος στην Οχρίδα. Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ: ΦΑΡΑΓΓΙ ΡΑΝΤΙΤΣΑ – Ι.Μ. ΜΠΙΓΚΟΡΣΚΙ – ΜΑΥΡΟΒΟ

Μετά το πρόγευμα  θα κάνουμε μία μοναδική διαδρομή μέσα από το ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΡΑΝΤΙΤΣΑ, το μεγαλύτερο βατό φαράγγι της Ευρώπης, δίπλα στον ποταμό ΝΤΡΙΜ.  Στη διαδρομή μας περνάμε δίπλα από ποτάμια, λιμνούλες, καταπράσινα δάση. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Γιοβάν Μπιγκόρσκι. Σκαρφαλωμένη στο βουνό και συνεχίζουμε με τη λίμνη του ΜΑΥΡΟΒΟ όπου θα γευματίσουμε. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

 

4η ΜΕΡΑ : ΟΧΡΙΔΑ – ΒΟΛΟΣ

Μετά το πρόγευμα , ελεύθερος χρόνος για βόλτα και ψώνια στην Οχρίδα. Αναχώρηση (περίπου) το μεσημέρι. Αφού περάσουμε τα σύνορα της Νίκης , το βράδυ θα φθάσουμε στον Βόλο.

 

ΤΙΜΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:   145,00 ευρώ /άτομο

Μονόκλινο : 190 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  1. Πολυτελές λεωφορείο καθόλη την διάρκεια της εκδρομής
  2. Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο πολυτελές ξενοδοχείο BELVEDERE Α΄ κατηγορίας  σε δίκλινα δωμάτια
  3. Τρία (3) πλούσια προγεύματα σε μπουφέ
  4. Αρχηγός του γραφείου , ο κος Ν. Βισβίκης
  5. Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός καθ όλη την παραμονή μας στο FYROM ( ο κος  Ισίδωρος)
  6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  7. Φ.Π.Α.

ΦΟΡΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Eνήλικες
Παιδιά
Βρέφη

captcha