4ημερο ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

4 Ημέρες Tιμή: 190€

Η ΓΝΩΣΤΗ – ΑΓΝΩΣΤΗ : ΑΛΒΑΝΙΑ
4ΗΜΕΡΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ – ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ
ΤΙΡΑΝΑ – ΜΠΕΡΑΤΙ – ΑΥΛΩΝΑ – ΔΥΡΡΑΧΕΙΟ – ΚΡΟΥΓΙΑ – ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ – ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ – ΒΟΥΘΡΩΤΟΣ – ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ – ΛΕΙΒΑΔΙΑ – ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ – ΚΟΡΥΤΣΑ
21 – 24/09

ΠΕΜΠΤΗ 21/09: ΒΟΛΟΣ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΛΕΙΒΑΔΙΑ – ΒΟΥΘΡΩΤΟΣ – ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ
Συγκέντρωση στο Δημαρχείο του Βόλου και αναχώρηση στις 6:00π.μ. Μετά από (2) ενδιάμεσες στάσεις, φθάνουμε στα σύνορα, στο Μαυρομάτι. Μετά τις απαραίτητες διαδικασίες, μπαίνουμε στην Αλβανία. Διασχίζουμε την πεδιάδα του Βούρκου και τα Ελληνόφωνα χωριά. Θα σταματήσουμε σε ένα αμιγώς Ελληνόφωνο χωριό την Λειβαδιά. Μία στάση στο σχολείο και την εκκλησία. Θα βιώσουμε ένα κομμάτι Ελλάδας που πάντα ζούσε εκεί – αλλά πάντα έξω από την Ελλάδα. Φτάνουμε στους Αγ. Σαράντα. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Όγχησμο, που άκμασε στους ρωμαϊκούς χρόνους καθώς ήταν εμπορικός σταθμός για το εμπόριο μεταξύ Ηπείρου και Ιταλίας. Καταστράφηκε το 552 μ.Χ. μετά από αλλεπάλληλες επιδρομές των Γότθων. Σήμερα σημαντικός τουριστικός προορισμός. Επίσκεψη στην αρχαία πόλη του Βουθρωτού του 7º – 6° π.χ. αιώνα. Προστατευόμενη από τον διεθνή οργανισμό UNESCO από το 1992. Μοναδικό αρχαιολογικό μνημείο, με θέατρο από το 3º π.χ. με βασιλική βυζαντινής εποχής του VI αιώνα, αγορά, γυμνάσιο, παλαιοχριστιανικοί βασιλικοί του 6º μ.χ κ.α. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/09: ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ – ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ – ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΑΥΛΩΝΑ
Πρόγευμα. Επίσκεψη στην Ακρόπολη των Αγίων Σαράντα. Πανοραμική θέα της πόλης, του Ιονίου και των απέναντι ελληνικών νησιών (Κέρκυρα, Οθωνοί κ.λ.π.). Συνεχίζουμε. Πρώτη επίσκεψη στο χωριό Βουλιαράτες, όπου βρίσκεται το Στρατιωτικό Νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων του 1940 – 41. θα αποτίσουμε φόρο τιμής στους Έλληνες ήρωες, που προσέφεραν την ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας. Στην συνέχεια το ελληνόφωνο κεφαλοχώρι της Δερόπολης, η Δερβητσάνη όπου θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία της Θεοτόκου. Ελεύθερος χρόνος. Συνεχίζουμε για Αργυρόκαστρο, πόλη – ιστορικό προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού της Αλβανίας. Έδρα της προσωρινής κυβέρνησης της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου (1914). Από ψηλά στο κάστρο της, θα γνωρίσουμε την ιστορία της πέτρινης πόλης και του κάστρου. Το Αργυρόκαστρο έχει πληθυσμό 30.000 κατοίκων περίπου. Το ιστορικό κέντρο αποτελεί από το 2005 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Σπίτια από πέτρα, συνθέτουν ένα πλούσιο «ψηφιδωτό», που μαρτυρεί την πλούσια κληρονομιά που άφησαν πίσω τους όσοι κατοίκησαν την περιοχή, στο πέρασμα των αιώνων. Θα περάσουμε από το Τεπελένι. Θα δούμε τον άγαλμα του Αλί Πασά και το κάστρο του, όλα τα βουνά γύρω από τον Δρίνο ποταμό και τον Αώο, κοντά στην τοποθεσία Τρία Αυγά, όπου έγιναν οι φονικότερες ίσως μάχες του ηρωικού έπους του 1940-1941. Υπολογίζεται ότι στα βουνά αυτά έχουν πέσει περίπου 2000 στρατιώτες και αξιωματικοί του ελληνικού στρατού. Περνάμε την κοιλάδα του Αώου ποταμού και την λιμνοθάλασσα της Ναρτας και φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας, στην Αυλώνα. Το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/09: ΑΥΛΩΝΑ – ΔΥΡΡΑΧΕΙΟ – ΜΠΕΡΑΤΗ – ΚΡΟΥΓΙΑ – ΤΙΡΑΝΑ
Μετά το πρόγευμα συνεχίζουμε τη διαδρομή μας. Θα φθάσουμε στο όμορφο Μπεράτι, το οποίο θεωρείται έως η βυζαντινή πόλη της χώρας. Θα γνωρίσουμε την πόλη με τα χίλια παράθυρα. Αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Ξενάγηση στο κάστρο, την ακρόπολη με το βυζαντινό μουσείο με τις αγιογραφίες του Ονούφριου, και την παλιά πόλη με τις ορθόδοξες εκκλησίες, θα ξεναγηθούμε στα πανέμορφα σοκάκια της. Περνάμε μέσα από την πόλη του Δυρράχιου και φτάνουμε στην Κρούγια. Θα περπατήσουμε στο πλακόστρωτο παραδοσιακό παζάρι. Θα επισκεφτούμε το κάστρο του ηρώα της χώρας, τον Γεώργιο Καστριώτη Σκεντερμπεη. Η μικρή πόλη είναι τουριστικός προορισμός. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στην πρωτεύουσα, τα Τίρανα. Θα κάνουμε ένα πανοραμικό γύρο της πόλης. Μία πόλη έκπληξη! Μεγάλες πλατείες (του ήρωα Σκεντερμπεη και Αγίας Τερέζας) και πολυσύχναστοι δρόμοι, σύγχρονο κέντρο. Δεσπόζει η Ορθόδοξη Μητρόπολη του Αναστάσιου, επιβλητική με αρχιτεκτονική της Αγιάς Σοφιάς. Θα δούμε το Εθνικό-Ιστορικό Μουσείο με το τεράστιο ψηφιδωτό, την Όπερα, το τζαμί του Ethem Bey που χτίστηκε το 1789, καθώς και τον πύργο του ρολογιού που χτίστηκε το 1830. επίσης, το πρώην μουσείο του Χότζα. Έχει σήμερα πλέον περίπου 1.500.000 κατοίκους και αποτελεί το διοικητικό και εμπορικό κέντρο της χώρας. Θα ταχτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/09: ΤΙΡΑΝΑ – ΕΛΜΠΑΣΑΝ – ΠΟΓΚΡΑΔΕΤΣ – ΚΟΡΥΤΣΑ
Πρόγευμα, τελευταία μέρα του οδοιπορικού μας. Πέρασμα από το Ελμπασάν. Θα σταματήσουμε στο Πόγραδετς. Είναι κτισμένο στις όχθες της λίμνης Οχρίδας, απέναντι από το ΦΥΡΟΜ. Θα κάνουμε ένα περίπατο στις όχθες της λίμνης. Στην συνεχεία αναχωρούμε για την γραφική πόλη της Κορυτσάς. Πανέμορφα αρχοντικά σε σύμπλεγμα με ιταλικά κτίρια και παλιές εργατικές κατοικίες σοβιετικού τύπου. Περιήγηση της πόλης. Κατά την περιήγηση, θα επισκεφτούμε τον Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό οπού κτίστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, καθώς επίσης το μουσείο βυζαντινής τέχνης, που βρίσκεται κοντά στον Ναό. Εδώ θα θαυμάσουμε δεκάδες Βυζαντινές εικόνες που έχουν συγκεντρωθεί εκεί μετά από μια επίπονη προσπάθεια. Η Κορυτσά παλιά ήταν το κέντρο του διαμετακομιστικού εμπορίου μεταξύ Κωνσταντινούπολης, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Αλβανίας κλπ. Η πόλη εκτός από σημαντικό εμπορικό αποτελούσε και πνευματικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής από τον 18ο αιώνα, με πλήθος ελληνικών σχολείων να λειτουργούν σε αυτή. Κατά τον Α’ Βαλκανικό πόλεμο (Δεκέμβριος 1912), στην πόλη εισήλθε ο ελληνικός στρατός που αποχώρησε τον Μάρτιο του 1914, παραδίδοντας την στην νεοσυσταθείσα αλβανική χωροφυλακή. Γεύμα και συνεχίζουμε για την Κρυσταλλοπηγή. Διέλευση των συνόρων. Μετά από δύο ενδιάμεσες στάσεις, αργά το βράδυ, θα φθάσουμε στον Βόλο.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
1. Πολυτελές λεωφορείο καθόλη την διάρκεια του οδοιπορικού μας.
2. Τρεις διανυκτερεύσεις σε πολυτελή, κεντρικά ξενοδοχεία (4 & 5 αστέρων) στους Αγ. Σαράντα, Αυλώνα και Τίρανα.
3. Τρία πλούσια προγεύματα σε μπουφέ.
4. Τρία πλούσια δείπνα.
5. Αρχηγοί – συνοδοί : α) Τοπικός βορειοηπειρώτης, επαγγελματίας ξεναγός, β) Συνοδός του γραφείου VIS TRAVEL
6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
7. Φ.Π.Α.

ΤΙΜΗ / ΑΤΟΜΟ : 190 €

Για πληροφορίες και κρατήσεις, παρακαλώ επικοινωνήστε στο 2421031059-31060, επισκεφθείτε μας στην διεύθυνση Αντωνοπούλου 3 (μεταξύ Ιάσονος & Αργοναυτών) ή στείλτε μας e-mail στο vistravel@otenet.gr & info@vistravel.gr

ΦΟΡΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Eνήλικες
Παιδιά
Βρέφη

captcha