29 – 31/10

(3ημ) 1821 – ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΘΗΝΑΣ - ΑΙΓΙΝΑ (Άνθρωπος του Θεού – Αγ. Νεκτάριος)

Αθήνα – Αίγινα
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

ΜΟΥΣΕΙΑ:

Εθνική Πινακοθήκη – Εθνικό Ιστορικό Μουσείο – Μουσείο Μπενάκη

Παρασκευή (29/10) : Αθήνα- Εθνική Πινακοθήκη :Συγκέντρωση στο Δημαρχείο κι αναχώρηση στις 7.00 π.μ για την Αθήνα. Μετά από (2) ενδιάμεσες στάσεις θα επισκεφθούμε την, μετά από 10 χρόνια, ανακαινισμένη ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ. Τον λαμπρότερο ναό της εικαστικής Τέχνης. Όλο το μεγαλείο του Απελευθερωτικού Αγώνα απεικονίζεται με έντονα χρώματα. Ο Θεόδωρος Βρυζάκης με <<την Έξοδο του Μεσολογγίου>>, την <<Υποδοχή του Λόρδου Βύρωνα στο Μεσολόγγι>>, την  <<Ελλάς Ευγνωμονούσα>> κλπ. Ο Νικόλαος Γρύζης με το << Κρυφό Σχολειό>>, Ο Διονύσιος Τσόκας με τη <<Δολοφονία του Καποδίστρια>>, ο Νικηφόρος Λύτρας με τη  << Πυρπόληση της τούρκικης ναυαρχίδας από τον Κανάρη>>, ο Χαράλαμπος Παχύς με τον <<απαγχονισμό του Πατριάρχη Ε’>>, τον <<Χορό του Ζαλόγγου>> και ο δικός μας Θεόφιλος με <<τον θάνατο του Μάρκου Μπότσαρη>>, τον <<Ήρωα της Γραβιάς, Οδυσσέα Ανδρούτσο>>. Ένα εικαστικό οδοιπορικό στον Αγώνα του 21’. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα, ξεκούραση και ελεύθερες επιλογές σας. Διανυκτέρευση.

Σάββατο (30/10) : ΑΙΓΙΝΑ (Ο Άνθρωπος του Θεού – Αγ. Νεκτάριος) : Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε με το λεωφορείο μας για το λιμάνι του Πειραιά. Αναχώρηση με το πλοίο της γραμμής για την Αίγινα. Επίσκεψη στην Ι.Μ του Αγίου Νεκταρίου. Όσο τυχόν είδαν τη ταινία θα ξέρουν πως κτίστηκε και πως έγινε άγιος, 50 χρόνια μετά τον θάνατο του.  Θα επισκεφθούμε τον αρχαίο ναό της Αρχαίας Αθηνάς. Προαιρετικό γεύμα στη παραλία της Αίγινας. Επιστροφή με το ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

Κυριακή (31/10) : Μουσείο Παλαιάς Βουλής – Μουσείο Μπενάκη – Ιστορικό Κέντρο  : Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε το Μουσείο Παλαιάς Βουλής. Η πρώτη αίθουσα του Ιστορικού Κοινοβουλίου, με πλούσια εκθέματα της Νεότερης Ιστορίας : (1821 – 2021) : Πίνακες , γλυπτά πολεμικά εκθέματα, ενδυμασίες κ.α. Με το τίτλο << Η Ιστορία έχει πρόσωπο>> εκτίθενται έργα του Βέλγου Μπένζαμεν Μαρί. Προσωπογραφίες των:  Κολοκοτρώνη, Μακρυγιάννη, των Μποτσαραίων, Κωλέτη Μακρομιχάλη, μέσα από την καθημερινότητα τους. Πολιτικοί , ιερωμένοι, αγωνιστές απεικονίζονται και υπογράφουν τα πορτραίτα τους!

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ επί της οδού Πειραιώς. Θεματικός τίτλος: <<1821 ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ >>. Παρουσιάζονται τρεις ενότητες : α) Η περίοδος 1770 – 1820 ,Έλληνες της Διασποράς, ο Ρήγας Φεραίος, η Φιλική Εταιρία. β)  Η οκταετία 1821-1828 και το πάνθεο των Αγωνιστών. γ) Η περίοδος δημιουργίας του νέου Κράτους (1830-1870).  Έργα των Βολανάκη, Τσαρούχη, Πέτερ φος Ες, Βρυζάκη, Γρηγοριάδη, Θεόφιλο, αγνώστων καλλιτεχνών κλπ. Μέσα σε λίγες στιγμές, όλη η Νεότερη Ιστορία μας. Μεσημέρι πλέον, βόλτα και γεύμα στο (που άλλού;) παρακείμενο Ιστορικό Κέντρο (Μοναστηράκι, Πλάκα, Ψυρρή).   Το απόγευμα αναχωρούμε για το Βόλο, πιο πλούσιοι σε γνώσεις, συναισθηματική φόρτιση για το πώς σήμερα είμαστε ελεύθεροι με τη βεβαιότητα ότι … ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ!!! Κι εμείς έχουμε και τα δύο!!

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  1. Πολυτελές λεωφορείο καθ’όλες τις μετακινήσεις μας
  2. Δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια στο πολυτελές  ξενοδοχείο CRYSTAL (roof garden με θέα την Ακρόπολη).
  3. Δύο πλούσια προγεύματα σε μπουφέ
  4. Συνοδό του γραφείου
  5. Επίσημο ξεναγό στο Μουσείο Παλαιάς Βουλής.
  6. Ξεναγό στην Αίγινα
  7. Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  8. ΦΠΑ
  9. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Αίγινα – Πειραιάς

Είσοδοι Μουσείων: Εθνική Πινακοθήκη 5 ευρώ. Μπενάκη 15 ευρώ. Παλαιάς Βουλής δωρεάν.

TIMH / ΑΤΟΜΟ 
ΔΙΚΛΙΝΟ175 €
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ+ 60 €
ΠΑΙΔΙΑ  1-4 ΕΤΩΝ (με θέση)                5 – 11 ΕΤΩΝΔΩΡΕΑΝ  90 €
ΕΝΗΛΙΚΑΣ – 3ο ΑΤΟΜΟ145  €

Επικοινωνήστε μαζί μας

Σταθερό τηλέφωνο

(+30) 24210 31059 &
(+30) 24210 31060

Στείλτε μας email
Βρείτε μας

Aντωνοπούλου 3, Βόλος
(Πεζόδρομος μεταξύ Παραλίας και Ιάσονος)

Εξερευνήστε άλλες εκδρομές

  ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ – ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ – ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΜΠΕΡΑΤΙ – ΤΙΡΑΝΑ – ΚΡΟΥΓΙΑ – ΔΥΡΡΑΧΙΟ – ΑΥΛΩΝΑ – ΤΑΦΟΣ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ – ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ – ΒΟΥΘΡΩΤΟΣ – ΛΕΙΒΑΔΙΑ
  Ημ/νίες: 28 – 31/10
Τιμή από: 220€