24-26/03

1821: ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΙΕΡΗ ΠΟΛΗ

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΓΡΑΒΙΑ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΘΕΡΜΟ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ
Facebook
Twitter
Email

Παρασκευή ( 24/3 ): Βόλος – Γραβιά – Γαλαξίδι – Ναύπακτος – Μεσολόγγι  ( Κήπος Ηρώων και Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης)

Συγκέντρωση κι αναχώρηση από το Δημαρχείο του Βόλου στις 7 το πρωί. Πρώτη μας στάση στο ιστορικό ΧΑΝΙ ΤΗΣ ΓΡΑΒΙΑΣ . Λίγο μετά το ξέσπασμα της Επανάστασης, στις 8 Μαΐου 1821, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος με μόλις 120 άνδρες νίκησε τον στρατό του Ομέρ Βρυώνη με 8000 άνδρες. Συνεχίζουμε για το Γαλαξίδι. Το Γαλαξίδι έπαιξε μεγάλο ρόλο στη ναυτοσύνη των Ελλήνων. Η συμμετοχή του στην Επανάσταση, τεράστια. Μεγάλη η συμβολή των οπλαρχηγών: Ανδρούτσος, Πανουργιάς, Γκούρας και ο Επίσκοπος Σαλώνων ύψωσαν τη σημαία του Αγώνα για τη Στερεά Ελλάδα. Θα επισκεφθούμε το Ναυτικό Ιστορικό Μουσείο.

Επόμενος σταθμός, η Ναύπακτος.  Μετείχε στον ξεσηκωμό της Επανάστασης. Τον Απρίλιο του 1829 απελευθερώθηκε από τους Τούρκους, όταν ο Ανδρέας Μιαούλης τους υποχρέωσε να παραδώσουν το λιμάνι και το φρούριο. Θα γευματίσουμε στη γραφική παραλία του. Αργά το μεσημέρι θα φτάσουμε στο Μεσολόγγι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον ΚΗΠΟ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ . Μια έκταση – σύμβολο του Αγώνα για την Ανεξαρτησία. Προτομές Μεσολογγιτών, μνημεία από φιλελληνικές χώρες, ο ανδριάντας του Λόρδου Βύρωνα κ.α. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ. Εκεί εκτίθενται πίνακες Ελλήνων και ξένων ζωγράφων με σκηνές από τους αγώνες των Μεσολογγιτών. Η ηρωική έξοδος, προσωπογραφίες, προτομές πολιτικών και οπλαρχηγών, εκθέματα του Λόρδου Βύρωνα κλπ. Το βράδυ ελεύθερο.

Σάββατο ( 25/3 ): Θέρμο  (Μουσείο και Αρχαιολογικός Χώρος) – Μεσολόγγι            (  Βυρώνειος Βιβλιοθήκη , Μουσείο Τρικούπη, Σπίτι Παλαμά)

Πρόγευμα. Αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο του Θέρμου στη λίμνη Τριχωνίδας. Η ιστορία του από το 1500 πχ μέχρι και το 190 πχ. Θα επισκεφθούμε και το εξαιρετικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Το τοπίο καταπληκτικό. Η ιστορία σημαντική. Πριν το μεσημέρι αναχωρούμε για το Μεσολόγγι. Ξεκούραση. Νωρίς το απόγευμα αρχίζουμε τις ξεναγήσεις μας.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Βυρώνειο Βιβλιοθήκη με τα 3000 βιβλία με αναφορά στον Λόρδο Βύρωνα, καθώς και το Μουσείο της Οικογένειας Τρικούπη. Επίσης θα επισκεφθούμε το σπίτι του Παλαμά. Ελεύθερος χρόνος.

Κυριακή 26/3: Ιστορικό Μουσείο ‘’ Διέξοδος’’ – Αρχαιολογικό Μουσείο –  Μουσείο Άλατος

Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε για το Κέντρο Λόγου και Τέχνης ΔΙΕΞΟΔΟΣ. Περιλαμβάνει χαρακτικά, έγγραφα, κειμήλια, γλυπτά, πίνακες, ζωγραφικές, θέματα από τη φρουρά των Μεσολλογγιτών κατά την Έξοδο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Πριν αναχωρήσουμε, θα επισκεφθούμε το Μουσείο Άλατος, στον παραδοσιακό οικισμό των ψαράδων, όπου βρίσκεται το γαλάζιο κτίριο τους. Οι χρωματισμοί του άλατος σε όλη τη γη, οι χρήσεις του από την αρχαιότητα, οι << δρόμοι >> του στην εξέλιξη του πολιτισμού.

Το απομεσήμερο παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής, πλήρεις γνώσεων και εμπειριών.

Νωρίς το βράδυ θα φτάσουμε στο Βόλο.

Περιλαμβάνει

  • Πολυτελές λεωφορείο καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Δύο διανυκτερεύσεις στο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. ( H/L Liberty)
  • Δύο πλούσια προγεύματα
  • Ο καλύτερος ξεναγός στην Ελλάδα, ο μεσολογγίτης κ. Γιώργος Αποστολάκος θα δώσει ζωή σε αυτά που θα βλέπουμε κι σε αυτά  που θα ακούμε.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • ΦΠΑ
  • Αρχηγός του Συλλόγου του Αθανασάκειου Μουσείου η κ. Σούλα Μπαρτζιώκα
  • Συνοδός του VIS TRAVEL ο κ. Νίκος Βισβίκης

Τιμή/ Άτομο: 145 ευρώ

Μονόκλινο:  170 ευρώ

3ο άτομο:  120 ευρώ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Σταθερό τηλέφωνο

(+30) 24210 31059 &
(+30) 24210 31060

Στείλτε μας email
Βρείτε μας

Aντωνοπούλου 3, Βόλος
(Πεζόδρομος μεταξύ Παραλίας και Ιάσονος)

Εξερευνήστε άλλες εκδρομές