28 – 31/10

(4ημ) ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ – ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΒΑΝΙΑ

ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ – ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ – ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΜΠΕΡΑΤΙ – ΤΙΡΑΝΑ – ΚΡΟΥΓΙΑ – ΔΥΡΡΑΧΙΟ – ΑΥΛΩΝΑ – ΤΑΦΟΣ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ – ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ – ΒΟΥΘΡΩΤΟΣ – ΛΕΙΒΑΔΙΑ
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Πέμπτη 28/10 : ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ – ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ – ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΜΠΕΡΑΤΙ :

Συγκέντρωση στο Δημαρχείο του Βόλου και αναχώρηση στις 05.00 π.μ. Μετά από δυο ενδιάμεσες στάσεις και διέλευση από το φυλάκιο της Κακαβιάς, θα φθάσουμε στις ιστορικές ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ, όπου και το Στρατιωτικό Νεκροταφείο των Ελλήνων. Θα αποτίνουμε φόρο τιμής  στη μνήμη των Πεσόντων, ανήμερα της εθνικής μνήμης των Πεσόντων του ’40. Θα συνεχίσουμε για την ελληνική (από ομογενείς Βορειοηπειρώτες) ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ. Εκεί θα γευματίσουμε ! Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Θεοτόκου.

Συνεχίζουμε για το ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ, πόλη – προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού της Αλβανίας, έδρα της προσωρινής κυβέρνησης της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου (1914). Θα ενημερωθούμε στο κάστρο της για την ιστορία της πέτρινης πόλης και του κάστρου. Το ιστορικό κέντρο αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 2005 και μαζί με τα αναρίθμητα πέτρινα σπίτια, συνθέτουν ένα εντυπωσιακό ‘’ψηφιδωτό’’. Στη συνέχεια περνάμε από το ιστορικό ΤΕΠΕΛΕΝΙ και το άγαλμα του Αλή Πασά των Ιωαννίνων. Περνώντας δίπλα από τον Αώο ποταμό και διασχίζοντας σημαντικές εμπορικές πόλεις της κεντρικής Αλβανίας όπως το Φιέρι, κατευθυνόμαστε προς το γραφικό Μπεράτι. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο. Διανυκτέρευση.

Παρασκευή 29/10 : ΜΠΕΡΑΤΙ – ΚΡΟΥΓΙΑ – ΤΙΡΑΝΑ : Πρόγευμα. Θα γνωρίσουμε την πόλη με τα χίλια παράθυρα , το Μπεράτι, η οποία αποτελεί επίσης Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Ξενάγηση στο κάστρο, την ακρόπολη με το βυζαντινό μουσείο με τις αγιογραφίες του Ονούφριου και την παλιά πόλη με τις ορθόδοξες εκκλησίες. Θα ξεναγηθούμε στα πανέμορφα σοκάκια της. Στην συνέχεια επίσκεψη στην παλιά πρωτεύουσα της Αλβανίας επί Τουρκοκρατίας , την Κρούγια, της οποίας η ιστορία συνδέεται στενά με τον Εθνικό Ήρωα Γεώργιο Σκερντέμπεη που για 25 χρόνια προστάτεψε την ελευθερία και τον Χριστιανισμό της πόλης από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ένα λιθόστρωτο μονοπάτι το οποίο περνάει μέσα από το μεσαιωνικό παζάρι , μας οδηγεί προς το κάστρο , σύμβολο της πόλης και στο ιστορικό μουσείο που είναι αφιερωμένο στον εθνικό ήρωα της Αλβανίας.

Ελεύθερος χρόνος και το απόγευμα φθάνουμε στην πρωτεύουσα της Αλβανίας , τα Τίρανα. Επίσκεψη, προσκύνημα στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου που έχτισε και εγκαινίασε το 2012 ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος. Στη συνέχεια με το λεωφορείο θα περιηγηθούμε στη λεωφόρο και στις κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας, τα Υπουργεία , επίσκεψη στο Εθνικό – Ιστορικό Μουσείο. Θα δούμε την Όπερα, το τζαμί του Ethem Bey, καθώς και τον πύργο του Ρολογιού. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη Σκεντέρμπεη (εθνικός ήρωας). Τελειώνοντας την περιήγησή μας στο κέντρο των Τιράνων θα δούμε την πρωθυπουργική κατοικία και την Ακαδημία Καλών Τεχνών. Το κομβικό σημείο της πόλης είναι η πλατεία Σκεντέρμπεη. Δείπνο, ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

 Σάββατο 30/10 : ΤΙΡΑΝΑ – ΔΥΡΡΑΧΙΟ – ΤΑΦΟΣ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ – ΑΥΛΩΝΑ – ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ Μετά το πρόγευμά μας , επίσκεψη στο Δυρράχιο (Durrës), κύριο λιμάνι της χώρας και δεύτερη σε μέγεθος πόλη με 200.000 κατοίκους. Η πόλη αποτελούσε αποικία της Κορίνθου και της Κέρκυρας από το 627 π.Χ. με την ονομασία Επίδαμνος. Στην συνέχεια και Κολικόνταση, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Πατέρα Κοσμά του Αιτωλού. Στην συνέχεια φθάνουμε στην Αυλώνα, το δεύτερο λιμάνι της χώρας με μεγάλη ανοικοδόμηση τα τελευταία χρόνια. Θεωρείται ιστορικής σημασίας πόλη, καθώς εκεί έγινε το 1912 η Συνέλευση που διακήρυξε την ανεξαρτησία της Αλβανίας. Ελεύθερος χρόνος στην παραλιακή λεωφόρο. Συνεχίζουμε προς τα παράλια του Ιονίου, απέναντι από την Κέρκυρα, στους Αγίους Σαράντα. Σήμερα είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Δείπνο και διανυκτέρευση.

Κυριακή 31/10 : ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ – ΒΟΥΘΡΩΤΟΣ – ΛΕΙΒΑΔΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ : Πρόγευμα. Θα επισκεφθούμε την αρχαία πόλη του Βουθρωτού, του 7ου και 6ου αι. π.Χ.  Προστατεύεται από τον Διεθνή Οργανισμό UNESCO από το 1992 και από την Διεθνή Συνθήκη RAMSAR ως βιότοπος και ιχθυότοπος. Μοναδικό αρχαιολογικό μνημείο με θέατρο από το 3º π.χ. με βασιλική βυζαντινής εποχής του VI αιώνα.  Εν συνεχεία  διασχίζοντας τα ελληνόφωνα χωριά, θα επισκεφθούμε το ελληνόφωνο χωριό Λειβαδιά . Διέλευση των συνόρων Μαυρομάτη .Μετά τις απαραίτητες διαδικασίες, μπαίνουμε στην Ελλάδα. Μετά από δύο ενδιάμεσες στάσεις, θα φτάσουμε στον Βόλο αργά το βράδυ.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  1. Πολυτελές λεωφορείο καθ’ όλη την διάρκεια του οδοιπορικού
  2. Πολυτελή ξενοδοχεία Α’ Κατηγορίας

– στο Μπεράτι : H/L PARK

– στα Τίρανα : H/L DORO CITY

– στους Αγ. Σαράντα : H/L SENATOR , σε δίκλινα δωμάτια

3. Τρία προγεύματα σε μπουφέ

4. Τρία δείπνα εντός των ξενοδοχείων

5. Συνοδό – ξεναγό, γηγενή Βορειοηπειρώτη Έλληνα

6. Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

7. Φ.Π.Α

8. Αρχηγό της εκδρομής

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ / ΑΤΟΜΟ : 220 ευρώ

Επιβάρυνση Μονόκλινου : + 70 ευρώ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Σταθερό τηλέφωνο

(+30) 24210 31059 &
(+30) 24210 31060

Στείλτε μας email
Βρείτε μας

Aντωνοπούλου 3, Βόλος
(Πεζόδρομος μεταξύ Παραλίας και Ιάσονος)

Εξερευνήστε άλλες εκδρομές