18-19/10 και 6-7/11

(2ημ) ΒΛΑΧΟΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΠΙΝΔΟ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ

MNHMEIO ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΝΝΙΤΣΑ – ΣΑΜΑΡΙΝΑ – ΔΙΑΣΕΛΟ ΠΙΝΔΟΥ (ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ)– ΛΑΒΔΑ – ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ – ΣΠΗΛΑΙΟ – ΠΕΡΙΒΟΛΙ-ΑΖΙΖ ΑΓΑ – ΟΡΛΙΑΚΑΣ
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

1η ΜΕΡΑ : MNHMEIO ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΝΝΙΤΣΑ – ΣΑΜΑΡΙΝΑ – ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ (ΔΙΑΣΕΛΟ ) – ΣΜΙΞΗ – ΓΡΕΒΕΝΑ

Συγκέντρωση στο Δημαρχείο του Βόλου και αναχώρηση στις 7 : 00 π.μ. Μετά από μία ενδιάμεση στάση για καφέ, φθάνουμε στα ιστορικά Βλαχοχώρια , στο Εθνικό Δρυμό της Πίνδου. Πρώτος μας σταθμός το<< Ύψωμα Αννίτσα >>. Αυτή είναι το κορυφαίο σημείο της Πίνδου, εκεί όπου έγινε η πρώτη νικηφόρα πολεμική επιχείρηση των Ελλήνων εναντίον των Ιταλών στο Έπος του ’40. Από άντρες και γυναίκες της περιοχής και με υποστήριξη του ελληνικού στρατού αποδεκατίστηκε η ιταλική μεραρχία αλπινιστών ‘’Τζούλια’’. Το οδοιπορικό μας συνεχίζεται στην πρωτεύουσα των Βλαχοχωρίων και της Πίνδου, την Σαμαρίνα, σε υψόμετρο 1.400 μ. στον Σμόλικα, το δεύτερο ψηλότερο βουνό στην Ελλάδα. Στην πλατεία θα γευματίσουμε. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ι. Μ. Κοίμησης της Θεοτόκου, μοναδικό δείγμα ηπειρώτικης, χριστιανικής αρχιτεκτονικής , ξυλογλυπτικής αλλά και ιστορίας από τα πρώτα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Θα συνεχίσουμε προς τη Βασιλίτσα (γνωστό χιονοδρομικό κέντρο του χειμώνα) στην κορυφή της Πίνδου, στο Διάσελο σε υψόμετρο 2000  στην οριακή γραμμή Ηπείρου και Μακεδονίας  με θέα και προς τις δύο Περιφέρειες. Στο ήμισυ του οδοιπορικού μας περνάμε από τη Σμίξη , θέρετρο των κυνηγών απ΄ όλη την Ελλάδα και κατευθυνόμαστε στα Γρεβενά, στο υπέροχο ξενοδοχείο ΜΗΛΙΩΝΗΣ , όπου θα καταλύσουμε . Το βράδυ, ελεύθερος χρόνος στο κέντρο των Γρεβενών.

2η ΜΕΡΑ : ΛΑΒΔΑ – (ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ) – ΠΕΡΙΒΟΛΙ – ΣΠΗΛΑΙΟ (ΟΡΛΙΑΚΑΣ) – ΑΖΙΖ ΑΓΑ   –  ΒΟΛΟΣ

Μετά το πρόγευμα συνεχίζουμε την περιήγησή μας στο Διάσελο των Βλαχοχωρίων. Πρώτη στάση μας το χωριό Λάβδα, όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Μανιταριών. Συνεχίζουμε για το Περιβόλι, καλοκαιρινό θέρετρο του Ρήγα Φεραίου με τους πολλούς παραθεριστές από το Βελεστίνο, σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 1200μ στα όρια του υπέροχου Οικοσυστήματος Βάλια Κάλντα  . Στις παρυφές του θα ατενίσουμε το αδιαπέραστο πυκνό πράσινο των 120.000 στρεμμάτων. Στην πλατεία του χωριού θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου από το 1770. Εκεί επίσης βρίσκεται η προτομή του Ρήγα Φεραίου. Μετά τον καφέ μας θα συνεχίσουμε την ανάβασή μας στο αλπικό τοπίο στο εντυπωσιακό όρος Όρλιακας (βουνό των αετών), χαρακτηρισμένο ως όρος απείρου κάλλους. Στη διαδρομή μας προς το χωριό Σπήλαιο θα διασχίσουμε με το λεωφορείο το Φαράγγι της Πορτίτσας , διαδρομή υψηλής αδρεναλίνης. Θα επισκεφθούμε την Ι.Μ Κοίμησης της Θεοτόκου, αξιόλογο ιστορικό μνημείο και μοναδικό δείγμα ζωγραφικής και ξυλογλυπτικής του 17ου αιώνα. Θα γευματίσουμε σε μια εξαιρετική ταβέρνα στην πλατεία του χωριού. Στο δρόμο της επιστροφής μας θα περάσουμε το ιστορικό, κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας , χωριό Ζιάκα. Τελευταία στάση μας το μεγαλύτερο πέτρινο γεφύρι στη Μακεδονία του Αζίζ Αγά με τη μοναδική ηπειρώτικη αρχιτεκτονική , στον ποταμό Βενέτικο.

Έχοντας ολοκληρώσει το οδοιπορικό μας στο Διάσελο της Πίνδου και των Βλαχοχωρίων παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για το Βόλο όπου θα φθάσουμε νωρίς το βράδυ, μετά από μία ενδιάμεση στάση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ :

Παρότι στα Βλαχοχώρια υπάρχουν εξαιρετικά ξενοδοχεία Α’ Κατηγορίας, ωστόσο λόγω της πολύχρονης διαμονής μεταναστών έχουν υποστεί σημαντικές φθορές. Συνεπώς, αναπόφευκτα επιλέξαμε διαμονή σε ξενοδοχείο των Γρεβενών.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Μεταφορές , περιηγήσεις καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής ,ως αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο ΜΗΛΙΩΝΗΣ στα Γρεβενά, σε δίκλινα δωμάτια
  • ¨Ένα πλούσιο πρόγευμα σε μπουφέ
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Έμπειρο συνοδό και ξεναγό του γραφείου, τον κο Νίκο Βισβίκη, ικανό γνώστη της περιοχής.
  • Φ.Π.Α   
  • Φόρος Διανυκτέρευσης Ξενοδοχείου
  • ΤΙΜΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 75 ΕΥΡΏ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ
  • ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : + 20 ΕΥΡΩ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Σταθερό τηλέφωνο

(+30) 24210 31059 &
(+30) 24210 31060

Στείλτε μας email
Βρείτε μας

Aντωνοπούλου 3, Βόλος
(Πεζόδρομος μεταξύ Παραλίας και Ιάσονος)

Εξερευνήστε άλλες εκδρομές