09/03

2 ΗΜΕΡΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ

Ελληνικό – Γεφύρι της Πλάκας – Πράμαντα – Πράμαντα – Ι.Μ. Κηπίνας – Γεφύρι Κό’ι’τσας – Καλαρρύτες – Σπήλαιο Ανεμότρυπας – Βόλος
Facebook
Twitter
Email

Σάββατο 9/3 : Ελληνικό – Γεφύρι της Πλάκας – Πράμαντα

Συγκέντρωση στο Δημαρχείο της πόλης και αναχώρηση στις 07.30 π.μ. Μετά από μία ενδιάμεση στάση θα φτάσουμε στο χωριό Ελληνικό. Ένα χωριό – υπαίθριο μουσείο, ένα από τα πιο εντυπωσιακά μουσεία σε όλη την Ελλάδα, το Μουσείο της Σύγχρονης Τέχνης του Θεόδωρου Παπαγιάννη. Τα γλυπτά που θα δει ο επισκέπτης θα τα εκτιμήσει εξαιρετικά. Αφού γευματίσουμε στη πλατεία θα συνεχίσουμε και θα συναντήσουμε το Γεφύρι της Πλάκας. Πέτρινο, τοξωτό γεφύρι στον Άραχθο, από το 1866. Επόμενος μας προορισμός είναι τα Πράμαντα. Είναι ο μεγαλύτερος οικισμός, φωλιασμένος στις καταπράσινες  πλαγιές της Πίνδου, το ονομαστό Μαστοροχώρι. Χτισμένο τον 15ο αιώνα. Εκεί θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

Κυριακή 10/3: Πράμαντα – Ι.Μ. Κηπίνας – Γεφύρι Κό’ι’τσας – Καλαρρύτες – Σπήλαιο Ανεμότρυπας – Βόλος

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Κηπίνας. Το πλέον εντυπωσιακό μοναστήρι στην Ήπειρο, χτισμένο μέσα στο βράχο. Είναι του 13ου αιώνα. Επιβλητική η θέα. Ένα μοναδικό σκηνικό. Στη πορεία μας θα σταματήσουμε σε άλλο ιστορικό γεφύρι. Το Γεφύρι της Κό’ι’τσας. Στους Καλαρρύτες για να γευματίσουμε (προαιρετικά). Θα περπατήσουμε στο ονομαστό Κεφαλοχώρι. Τη χαράδρα του την διασχίζει ο Καλαρρύτικος ποταμός. Αφού περιηγηθούμε στο χωριό, συνεχίζουμε για το Σπήλαιο της Ανεμότρυπας. Η φύση<< επέτρεψε>> σε δύο νέους να διανοίξουν μία δίοδο που εξέπεμπε δροσερό αέρα και να αποκαλυφθεί αυτό το σπήλαιο των 250 μέτρων με σταλαγμίτες, λίμνες, καταρράκτη κλπ. Το ορεινό οδοιπορικό μας τελειώνει όταν μπούμε στην Εγνατία οδό με προορισμό τον Βόλο, όπου θα φτάσουμε το βράδυ.

Περιλαμβάνει:

  • Πολυτελές λεωφορείο καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Μια διανυκτέρευση στο hotel Τζουμέρκα σε δίκλινα δωμάτια
  • Ένα πλούσιο πρόγευμα σε μπουφέ
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ
  • Φόρος ξενοδοχείου

ΤΙΜΗ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ: 100€

ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: 125€

3o ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 85€

Επικοινωνήστε μαζί μας

Σταθερό τηλέφωνο

(+30) 24210 31059 &
(+30) 24210 31060

Στείλτε μας email
Βρείτε μας

Aντωνοπούλου 3, Βόλος
(Πεζόδρομος μεταξύ Παραλίας και Ιάσονος)

Εξερευνήστε άλλες εκδρομές