20-22/10

(3ΗΜ) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ - ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ - ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ

ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ – ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ
Facebook
Twitter
Email

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα : Βόλος – Αδριανούπολη

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 05:00 π.μ. από το Δημαρχείο του Βόλου . Μετά τις απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν φθάνουμε στον συνοριακό σταθμό στις Καστανιές. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα. Αφού περάσουμε τα τουρκικά σύνορα αναχωρούμε για την  παλιά Ορεστιάδα το Κάραγατς που είναι προάστιο της Αδριανούπολης. Τα παλιά χρόνια το λέγανε το «Παρίσι της Ανατολίας», γιατί διέθετε ένα κοσμοπολίτικο περιβάλλον με λαμπερά ξενοδοχεία, υψηλής δυτικής και αισθητικής καφέ μέχρι και θέατρο . Θα επισκεφθούμε τον σιδηροδρομικό σταθμό από όπου κάποτε περνούσε  το θρυλικό ‘Οριεν Εξπρές και σήμερα στεγάζεται η σχολή Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου  Trakya καθώς και το φημισμένο μνημείο της Λωζάνης. Συνεχίζουμε για την Αδριανούπολη,  την πόλη που υπήρξε αυτοκρατορική πρωτεύουσα  για 100 χρόνια. Αφού γευματίσουμε περιήγηση για να θαυμάσουμε τα παλιά ελληνικά αρχοντικά. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο Υγείας, το σπουδαιότερο κοινωφελές ίδρυμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπου με μεθόδους όπως η μουσική και η υδροθεραπεία θεράπευαν νοσήματα της ψυχής και του σώματος. Επίσκεψη στο επιβλητικό Σελιμιγιέ Τζαμί, έργο του μεγάλου αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν και μετά θα έχουμε χρόνο ελεύθερο να επισκεφθούμε την σκεπαστή αγορά του Αλή Πασά και τον πεζόδρομο Saraslar. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , ξεκούραση και χρόνος ελεύθερος για ψώνια , βόλτα και δείπνο στην απογευματινή και βραδινή Αδριανούπολη. Διανυκτερεύση .

2η ημέρα :  Ραιδεστός

  Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Πρωινό ελεύθερο για μια τελευταία βόλτα στην πόλη. Πριν το μεσημέρι αναχώρηση για την πιο όμορφη παραλιακή πόλη της θάλασσας του Μαρμαρά  την ιστορική Ραιδεστό, σημαντική πόλη και λιμάνι από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα. Αποτελεί μέρος της περιοχής η οποία είναι ιστορικά γνωστή υπό την ονομασία Ανατολική Θράκη. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο, το δικαστικό Μέγαρο, καθώς και την παλιά ελληνική συνοικία. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην προκυμαία της πόλης με τα καφέ και τα εστιατόρια που προσφέρουν πλούσια γαστρονομία.  Επίσκεψη στο μεγάλο εμπορικό κέντρο Tekira για ψώνια . Ξεκούραση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος . Βραδινή βόλτα στην παραλία. Δείπνο.  Διανυκτέρευση.

3η ημέρα :  Ραιδεστός –  Αλεξανδρούπολη – Βόλος

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο, πρωινό ελεύθερο και αναχώρηση για για τον συνοριακό σταθμό των Κήπων . Μετά από τον συνοριακό έλεγχο άφιξη  στην Αλεξανδρούπολη . Ελεύθερος χρόνος στο λιμάνι με τον επιβλητικό Φάρο – σύμβολο της πόλης και το μνημείο της οικογένειας Βισβίζη, μία από της μεγάλες οικογένειες ευεργετών του γένους, που αφιέρωσαν την περιουσία τους στην Ελληνική Επανάσταση. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα . Αναχώρηση για το οδοιπορικό της επιστροφής  μας στο Βόλο όπου θα φτάσουμε μετά από ενδιάμεσες στάσεις αργά το βράδυ πλήρεις εντυπώσεων.

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο :
Δίκλινο δωμάτιο : 128€
3ο άτομο σε τρίκλινο δωμάτιο  108
Παιδί έως 12 ετών ως 3ο άτομο στο δωμάτιο των γονιών  90
Επιβάρυνση μονόκλινου          50

Περιλαμβάνονται:

  • Όλες οι μετακινήσεις με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας
  • Μία  διανυκτέρευση στο  κεντρικό  ξενοδοχείο  TRAKYA στην Αδριανούπολη
  • Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο TEQIRTAQ YAT  στην παραλία της Ραιδεστού
  • 2 πλούσια προγεύματα
  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρετε ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

Επικοινωνήστε μαζί μας

Σταθερό τηλέφωνο

(+30) 24210 31059 &
(+30) 24210 31060

Στείλτε μας email
Βρείτε μας

Aντωνοπούλου 3, Βόλος
(Πεζόδρομος μεταξύ Παραλίας και Ιάσονος)

Εξερευνήστε άλλες εκδρομές