25-27/02

3ημ. ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΕ ΞΑΝΘΗ - ΔΡΑΜΑ - ΚΑΒΑΛΑ

ΞΑΝΘΗ (ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ) – ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ – ΦΡΑΓΜΑ ΘΗΣΑΥΡΟΥ – ΟΧΥΡΑ ΛΙΣΣΕ – ΧΙΟΝ. ΚΕΝΤΡΟ ΦΑΛΑΚΡΟΥ – ΔΡΑΜΑ – ΚΑΒΑΛΑ
Facebook
Twitter
Email

Σάββατο 25/02 : ΒΟΛΟΣ – ΦΡΑΓΜΑ ΘΗΣΑΥΡΟΥ – ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ – ΔΡΑΜΑ

Αναχώρηση στις 7π.μ.. Μετά από δύο ενδιάμεσες στάσεις, φθάνουμε στον Νομό Δράμας. Στο δάσος της Ελατιάς, ακολουθώντας τον μαίανδρο του Νέστου στις βουνοκορφές της Ροδόπης, φθάνουμε στο ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ. Σε ένα εντυπωσιακό τοπίο, άνθρωπος της ΔΕΗ θα μας ενημερώσει για το φράγμα, τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, τα σύνορα με την Βουλγαρία κ.λ.π. Στην επιστροφή μας θα σταματήσουμε στο ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ, σημαντικό χωριό, πλάι στον Νέστο. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που περιγράφει την χλωρίδα και την πανίδα του εξαιρετικού δασικού τοπίου της Ελατιάς. Αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στην Δράμα. Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο (στο κέντρο της πόλης). Θα περπατήσουμε στην υδάτινη πλατεία της Αγίας Βαρβάρας. Θα δειπνήσουμε. Διανυκτέρευση.  

Κυριακή 26/02 : ΞΑΝΘΗ (ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ – ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ)

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την Ξάνθη όπου διοργανώνεται  το πιο δημοφιλές και εντυπωσιακό καρναβάλι στη βόρεια Ελλάδα κάθε χρόνο . Ξεκίνησε το 1966 και  σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα εορταστικό πανηγύρι στο οποίο συμμετέχουν επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα.  Επίκεντρο της γιορτής είναι η κεντρική πλατεία της πόλης. Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, σε μια παραδοσιακή και συνάμα φαντασμαγορική ατμόσφαιρα, γίνεται το κάψιμο του Τζάρου (ανθρώπινο ομοίωμα). Επίσκεψη στην πανέμορφη παραδοσιακή παλιά πόλη.Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Δράμα. Διανυκτέρευση


Καθαρά Δευτέρα 27/02 : ΔΡΑΜΑ – ΧΙΟΝ. ΚΕΝΤΡΟ ΦΑΛΑΚΡΟΥ – ΟΧΥΡΑ ΛΙΣΣΕ – ΚΑΒΑΛΑ – ΒΟΛΟΣ

Μετά το πρόγευμα, θα επισκεφθούμε το κέντρο της πόλης (Νομαρχία με τα αγάλματα, τις πλατείες της, το Αρχαιολογικό Μουσείο). Συνεχίζουμε για το όρος ΦΑΛΑΚΡΟ. Εντυπωσιακή βουνοκορφή – χιονοδρομικό κέντρο. Το ίδιο και η διαδρομή και ο ορίζοντας από την κορυφή. Επόμενος σταθμός μας τα ΟΧΥΡΑ ΛΙΣΣΕ. Λίγοι τα γνωρίζουν. Είναι από τα πιο σημαντικά στην Ελλάδα! Χιλιόμετρα υπόγειων στοών, ηρωικές μάχες εναντίον Γερμανών και Βουλγάρων στο Έπος του 1940. Η οπτικοαουστική αναπαράσταση των μαχών είναι συγκινητική. Θα γευματίσουμε στην Καβάλα. Το καφέ μας θα τον πάρουμε σε ενδιάμεση στάση. Το βράδυ θα επιστρέψουμε στον Βόλο.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  1. Πολυτελές λεωφορείο καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.
  2. Δύο  διανυκτερεύσεις  στο κεντρικό ξενοδοχείο ΜΑΡΙΑΝΝΑ στο κέντρο της πόλης.
  3. Δύο  πλούσια προγεύματα  σε μπουφέ.
  4. Αρχηγό του γραφείου.
  5. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  6. Φ.Π.Α.

ΤΙΜΗ / ΑΤΟΜΟ :  150 €

Επικοινωνήστε μαζί μας

Σταθερό τηλέφωνο

(+30) 24210 31059 &
(+30) 24210 31060

Στείλτε μας email
Βρείτε μας

Aντωνοπούλου 3, Βόλος
(Πεζόδρομος μεταξύ Παραλίας και Ιάσονος)

Εξερευνήστε άλλες εκδρομές