5 – 8 ΙΟΥΛΙΟΥ

4 ΗΜ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΣΚΥΡΟ

Facebook
Twitter
Email

 Παρασκευή 5/7 : Βόλος – Κύμη – Σκύρος ( Βόρειο Νησί )

Συγκέντρωση στο Δημαρχείο και αναχώρηση στις 04:30 π.μ. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε στη Κύμη και στις 10.00π.μ. θα αναχωρήσουμε με το πλοίο για τη Σκύρο. Άφιξη στις 11.45. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,(προαιρετικό ) γεύμα, ξεκούραση. Πριν τη δύση του ήλιου, θα αναχωρήσουμε για το Βόρειο Νησί. Ένα εντελώς διαφορετικό οικοσύστημα – απόδειξη των δύο εντελώς διαφορετικών νησιών. Παγκόσμιο γεωφυσικό φαινόμενο. Στάση στην Ατσίτσα, παραλία άγριας ομορφιάς με χτίσματα του ’60,σαν σκηνικό ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Πανοραμική θέα όλου του νησιού από τη κορυφή του Αγίου Παντελεήμονα. Οργιώδης η βλάστηση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Βραδινή βόλτα στη Χώρα. Εντελώς Κυκλαδική η δομή της  αρχιτεκτονικής της. Μετά το ποτό μας επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.  

Σάββατο 6/7: Περιήγηση στο Κάστρο, την Χώρα και στο Νότιο Νησί

Μετά το πρόγευμα πανοραμική περιήγηση της Χώρας. Θα επισκεφθούμε την Ακρόπολη της Χώρας, την Ι.Μ του Αγ. Γεωργίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο και Λαογραφικό μουσείο ( Φαλντάιτς ). Πανοραμική η θέα όλου του νησιού. Κατάβαση μέχρι τη θάλασσα με τα πόδια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για να επισκεφθούμε το Νότιο Νησί. Αχίλλι, Καλαμίτσα, Πηγή Νύμφη ( αναφέρεται στον Όμηρο ). Επίσκεψη στον τάφο του Άγγλου ποιητή Ρόμπερτ Μπρουκ. Ενδιαφέρουσα περιγραφή όσων θα δούμε και όσων δεν είναι ορατά… Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Μετάβαση με το λεωφορείο ( προαιρετικό ) στη Χώρα για τη βραδινή μας βόλτα. Διανυκτέρευση.

Κυριακή 7/7: Ανεμόμυλος – Πόνυ – << Βράχος >>

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε τα φημισμένα Πόνυ της Σκύρου. Θα ενημερωθούμε , θα τα φωτογραφήσουμε. Στη συνέχεια θα πάρουμε τον καφέ μας στον Ανεμόμυλο. Υπέροχο τοπίο στην άκρη του απέραντου Αιγαίου. Καταπληκτική η θέα της Χώρας και του απέραντου πελάγους. Θα επισκεφθούμε μία τοπική βιοτεχνία με τοπικά γλυκά του κουταλιού καθώς και τοπικό μέλι. Ελεύθερος χρόνος. Αργά το απόγευμα θα πάμε στη Λιναριά, στο καφέ << Βράχος >>, σε μία καταπληκτική θέση, στην είσοδο του λιμανιού. Με τον καφέ μας θα << υποδεχθούμε >> την άφιξη του πλοίου της γραμμής με εκκωφαντική μουσική και αναμμένα κεριά. Εμπειρία! Δείπνο στο ξενοδοχείο. Βόλτα στη Χώρα. Διανυκτέρευση.

Δευτέρα ( 08/07 ): Κύμη –Χαλκίδα – Βόλος

Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε από το ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος.Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 15.00 μ.μ. για τη Κύμη.  Θα πάρουμε το καφέ στην παραλία. Συνεχίζουμε για τη Χαλκίδα. Θα θαυμάσουμε το φυσικό φαινόμενο του Ευρίπου. Θα περπατήσουμε στη παραλία που ενώνει το Βόρειο με το Νότιο Ευβοϊκό κόλπο. ( προαιρετικό ) γεύμα. Κατά την επιστροφή μας, μετά από μία στάση θα φτάσουμε το απόγευμα στο Βόλο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ: Η Σκύρος έχει πολλά σημαντικά στοιχεία ( ορατά και μη) να μας επιδείξει: Παλαιοντολογία, Γεωλογία, Μύθο, Ιστορία κλπ. Όλα αυτά θα ήταν ελλιπή χωρίς την μοναδική παρουσίαση από την ξεναγό μας κα Μαρία Αθανασιάδου.

(Ιστορικός Τέχνης, παιδί της Σκύρου)

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

 1. Πολυτελές λεωφορείο καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.
 2. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια : Κύμη – Σκύρο &  Σκύρο – Κύμη (επιβατών και λεωφορείου)
 3. Τρείς (3)  διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Skiros Palace 4****
 4. Τρία  πλούσια προγεύματα σε μπουφέδες
 5. Τρία πλούσια δείπνα σε μπουφέδες
 6. Αρχηγό του γραφείου μας
 7. Τοπικό ξεναγό – Την καλύτερη του είδους-!
 8. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 9. Φ.Π.Α.
 10. Φόρους Διαμονής(7€)

ΤΙΜΗ/ΑΤΟΜΟ

 • Σε δίκλινο δωμάτιο : 285€
 • Παιδί στο δωμάτιο των γονέων(ως 3ο άτομο) : 180€
 • Ενήλικας ως 3ο άτομο : 230 €
 • Μονόκλινο : +90€

Επικοινωνήστε μαζί μας

Σταθερό τηλέφωνο

(+30) 24210 31059 &
(+30) 24210 31060

Στείλτε μας email
Βρείτε μας

Aντωνοπούλου 3, Βόλος
(Πεζόδρομος μεταξύ Παραλίας και Ιάσονος)

Εξερευνήστε άλλες εκδρομές