17-20/10

4(ΗΜ) ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ : ΣΕ 3 ΝΟΜΟΥΣ: ΣΕΡΡΕΣ – ΔΡΑΜΑ – ΞΑΝΘΗ

ΣΕΡΡΕΣ – ΔΡΑΜΑ – ΞΑΝΘΗ
Facebook
Twitter
Email

17 – 20 / 10

ΚΕΡΚΙΝΗ – ΦΡΑΓΜΑ ΘΗΣΑΥΡΟΥ – ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ – ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ – Λ.ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ  -ΟΧΥΡΑ ΡΟΥΠΕΛ –  ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΓΙΤΗ – ΔΡΑΜΑ  – ΞΑΝΘΗ

                                                   Περιληπτικό πρόγραμμα

Δευτέρα 17/10: ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ – ΔΡΑΜΑ

Συγκέντρωση στο Δημαρχείο του Βόλου και αναχώρηση στις 7πμ. Μετά από δύο ενδιάμεσες στάσεις, θα φτάσουμε στο Σπήλαιο Αλιστράτης, ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα Σπήλαια της Ελλάδος (ίσως και της Ευρώπης)ΞΕΝΑΓΗΣΗ. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Στη συνέχεια θα φτάσουμε στη Δράμα. Θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Μετά την ξεκούρασή μας θα περιηγηθούμε στην υπέροχη πλατεία, πλημμυρισμένη από μικρές λίμνες και τρεχούμενα νερά. Είναι ή πλατεία της Αγίας Βαρβάρας. Ελεύθερος χρόνος, δείπνο. Διαν/ση.

Τρίτη 18/10: ΞΑΝΘΗ – ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ – Λ.ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ

Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για τον υπέροχο υδροβιότοπο της Λίμνης της Βιστωνίδας. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου (Μετόχι της Ι.Μ Βατοπεδίου), καθώς και το παρεκκλήσι της Παναγίας Παντάνασσας. Τοπίο εξαιρετικού κάλλους. Θα κατευθυνθούμε προς την ορεινή Ξάνθη και θα επισκεφθούμε τα γνωστά – άγνωστα  Πομακοχώρια. Γη των Πομάκων.Θα γνωρίσουμε την Σμίνθη και τον Εχίνο, τα σημαντικότερα χωρία τους. Κατά το ηλιοβασίλεμα θα πάμε στη Παλιά Πόλη της Ξάνθης για καφέ. Πρόκειται για μια εξαιρετική παραδοσιακή αρχιτεκτονική με ωραίους χώρους εστίασης. Εκεί βρίσκεται και το Λαογραφικό Μουσείο. Το βράδυ θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας. Διαν/ση.

Τετάρτη 19/10 : ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ-ΦΡΑΓΜΑ-ΘΗΣΑΥΡΟΥ

Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για το (προστατευόμενο από τη συνθήκη Ramsar) δάσος της Ελατιάς. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας  στο Παρανέστι. Περιγράφει την πανίδα και τη χλωρίδα του δάσους της Ελατιάς. Θα ακολουθήσουμε το Μαίαδρο  του Νέστου ποταμού, στις βουνοκορφές του Όρους Ροδόπης. Θα φθάσουμε σε ένα εντυπωσιακό τοπίο στο Φράγμα Θησαυρού. Αργά το μεσημέρι θα επιστρέψουμε στη Δράμα. Ξεκούραση. Ελεύθερος χρόνος. Διαν/ση.

Πέμπτη 20/10 : ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΓΙΤΗ-ΟΧΥΡΑ ΡΟΥΠΕΛ ΛΙΜΝΗ-ΚΕΡΚΙΝΗ

Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για να γνωρίσουμε το μεγαλύτερο ποτάμιο Σπήλαιο της Ευρώπης. Το διατρέχει ο ποταμός Αγγίτης ανάμεσα από τεράστιους σταλακτίτες. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας προς τα Οχυρά Ρούπελ. Εκεί όπου ο Ελληνικός Στρατός έγραψε χρυσές σελίδες στο Έπος του 1940. Θα ξεναγηθούμε  στις υπόγειες στοές και στο Μουσείο. Στρατιωτικοί θα μας περιγράψουν τα επιτεύγματα του Οχυρού, καθώς και την κατάληψή τους από τους Γερμανούς. Θα συνεχίσουμε για τη γραφική  λίμνη της Κερκίνης, ένα πανέμορφο υδροβιότοπο. Θα σταματήσουμε στο χωριό Λιθότοπος, που βρίσκεται στο φράγμα άρδευσης των Σερρών. Βόλτα στην όχθη της λίμνης. Φωτογραφικό σαφάρι  πουλιών με βάρκα. Γεύμα. Το απόγευμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για το Βόλο που φτάσουμε αργά το βράδυ.

Περιλαμβάνει

  1. Πολυτελές λεωφορείο καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.
  2. Τρείς διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο της επιλογή σας
  3. Τρία πλούσια προγεύματα σε μπουφέ.
  4. Όλες τις ξεναγήσεις.
  5. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  6. Αρχηγό ξεναγό του γραφείου.
  7. Φ.Π.Α
  8. Πομάκα ξεναγός στα Πομακοχώρια
  9.  Δημοτικός Φόρος Ξενοδοχείου

                                           ΤΙΜΗ/ΑΤΟΜΟ

 ΔίκλινοΜον/νο3ο άτομο3ο / παιδί
H/L ΜΑΡΙΑΝΝΑ (Β’ κατ. κεντρικό)195€250€145€125€

Σημείωση: Οι παραπάνω τιμές αφορούν σε γκρουπ 40 – 50 ατόμων.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Σταθερό τηλέφωνο

(+30) 24210 31059 &
(+30) 24210 31060

Στείλτε μας email
Βρείτε μας

Aντωνοπούλου 3, Βόλος
(Πεζόδρομος μεταξύ Παραλίας και Ιάσονος)

Εξερευνήστε άλλες εκδρομές