3 – 7/7

5ΗΜ  ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ - ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ - ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΑΥΛΩΝΑ – ΔΥΡΡΑΧΙΟ – ΚΡΟΥΓΙΑ – ΤΙΡΑΝΑ – ΜΠΕΡΑΤΙ – ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ – ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ – ΛΕΙΒΑΔΙΑ – Ι. Μ. ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ – ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ
Facebook
Twitter
Email

ΤΕΤΑΡΤΗ 3/7:  Βόλος – Κακαβιά – Βουλιαράτες – Δερβιτσάνη – Αργυρόκαστρο –  Μπεράτι

Αναχώρηση στις 06:00 π.μ.  από  το Δημαρχείο. Μέσω Ιωαννίνων φθάνουμε  στα σύνορα Κακαβιάς για τις σχετικές διατυπώσεις , Πρώτη στάση στο χωριό  Βουλιαράτες στην κεντρική πλατεία.  Εκεί  βρίσκεται το Στρατιωτικό Νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων του 1940 – 41.   Επίσκεψη στα ελληνόφωνα χώρια της Δρόπολης  και το  κεφαλοχώρι της,  την Δερβιτσάνη όπου θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία της Θεοτόκου.  Ελεύθερος χρόνος. Στην συνεχεία φτάνουμε στο Αργυρόκαστρο. Το ιστορικό κέντρο αποτελεί από το 2005 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.  Συνεχίζουμε για το Τεπελένι όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το άγαλμα του Αλί Πασά και το κάστρο του.  Στα  βουνά γύρω από τον Δρίνο και τον Αώο ποταμό, κοντά στο βουνό Τρεμπεσίνα,  έγιναν οι φονικότερες ίσως μάχες του Έλληνο – Ιταλικού πολέμου του 1940-1941. Συνεχίζουμε για το Μπεράτι. Σύντομη γνωριμία με την πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο & διανυκτέρευση.

ΠΕΜΠΤΗ 4/7 :  Μπεράτι – Δυρράχιο – Τίρανα

Πρόγευμα.  Θα γνωρίσουμε το όμορφο κάστρο του Μπεράτι, το οποίο θεωρείται έως η βυζαντινή   πόλη της χώρας. Η πόλη κομψοτέχνημα, με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και ιστορία που μας γυρίζει στον 6ο π.Χ. αιώνα.   Το κάστρο περιβάλλει το ένα κομμάτι της πόλης το οποίο είναι χτισμένο σε ένα βραχώδη λόφο.  Στο εσωτερικό του, πέτρινα παραδοσιακά σπίτια και βυζαντινές εκκλησίες και το βυζαντινό μουσείο. Από το λόφο απλώνεται το ομορφότερο κομμάτι της πόλης με τα παλιά αρχοντικά που χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα.    Θα δούμε στα πανέμορφα σοκάκια, πολλές ορθόδοξες εκκλησίες, και  τζαμιά. Αναχώρηση για το Δυρράχιο (Durrës ), κύριο  λιμάνι της χώρας και η δεύτερη σε μέγεθος πόλη.  Η πόλη αποτελούσε αποικία της Κορίνθου και της Κέρκυρας από το 627 π.χ. με την ονομασία Επίδαμνος. Θα δούμε την Βενετσιάνική ροτόντα, τα Βυζαντινά τείχη κ.α.. Ελεύθερος χρόνος στην παραλιακή λεωφόρο. Το απόγευμα φτάνουμε στα Τίρανα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο & διανυκτέρευση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/7 :  Τίρανα – Κρούγια – Τίρανα

Μετά το πρόγευμα μας,  περιήγηση στην πρωτεύουσας της Αλβανίας τα Τίρανα.  Κεντρικές πλατείες, Υπουργεία,  Εθνικό-Ιστορικό Μουσείο, Όπερα. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη Σκεντέρμπεη (ήρωας) ,  η Ακαδημία Καλών Τεχνών και το Πανεπιστήμιο.  Επίσκεψη στον δημιούργημα   της Αρχιεπισκοπής Τιράνων, τον επιβλητικό, Καθεδρικό, Ιερό Ναό της Αναστάσεως.  Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πρωτεύουσας να απολαύσουμε τον καφέ μας. Στην συνεχεία αναχωρούμε για την παλιά πρωτεύουσα της Αλβανίας επί Τουρκοκρατίας και σημερινό τουριστικό θέρετρο, την Κρούγια. Η  ιστορία της συνδέεται στενά με τον εθνικό ήρωα, Γεώργιο Σκερντέμπεη που για 25 χρόνια προστάτεψε την ελευθερία και τον Χριστιανισμό της πόλης από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.  Θα επισκεφθούμε το μεσαιωνικό παζάρι, το κάστρο, το ιστορικό μουσείο, την Ακρόπολη και την παλιά πόλη. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα.   Επιστροφή στα Τίρανα. Ελεύθερος χρόνος.  Δείπνο/διανυκτέρευση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/7: Τίρανα – Ι.Μ.Κοσμά Αιτωλού – Αυλώνα 

Πρόγευμα  και αναχωρούμε για την Ιερά Μονή και το τάφο του πατρό Κοσμά του Αιτωλού. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την  Αυλώνα, το δεύτερο λιμάνι της χώρας. Όμορφη, παραθαλάσσια  πόλη με πολύ μεγάλη ανοικοδόμηση τα τελευταία χρόνια.  Περίπατο στην νέα εντυπωσιακή παραλιακή λεωφόρο της πόλης με τους φοίνικες και τα πολλά καφέ μπαρ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο & διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/7: Αγ. Σαράντα – Ελληνόφωνα Χωριά – Ηγουμενίτσα – Βόλος

Πρόγευμα. Αναχωρούμε για  τους Αγίους Σαράντα.  Η πόλη είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Όγχησμο, που άκμασε στους ρωμαϊκούς χρόνους .  Ήταν εμπορικός σταθμός για το εμπόριο μεταξύ Ηπείρου και Ιταλίας. Καταστράφηκε το 552 μ.Χ. μετά από αλλεπάλληλες επιδρομές των Γότθων. Σήμερα είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός.  Θα γευματίσουμε . Συνεχίζουμε την διαδρομή μας,  διασχίζοντας την πεδιάδα του Βούρκου  θα περάσουμε από ελληνόφωνα χωριά. Διατυπώσεις στα σύνορα του Μαυροματίου και μέσω Ηγουμενίτσας φτάνουμε αργά το βράδυ στο Βόλο

 Περιλαμβάνει :

          Πολυτελές λεωφορείο καθ’ όλη την διάρκεια του οδοιπορικού στην  Αλβανία.

          1 διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο GRAND WHITE 4**** στο Μπεράτι

          2 διανυκτερεύσεις στα Τίρανα στο κεντρικό  ξενοδοχείο DORO CITY  4****

          1 διανυκτέρευση στο κεντρικό ξενοδοχείο VLORE INTERNATIONAL 5****

          Τέσσερα προγεύματα σε μπουφέ

          Τέσσερα δείπνα εντός των ξενοδοχείων

          Ξεναγό, γηγενή Βορειοηπειρώτη Έλληνα καθ’ όλη τη διάρκεια του οδοιπορικού

          Ασφάλεια αστικής ευθύνης

          ΦΠΑ

          Συνοδός του γραφείου ο κ. Βισβίκης

Τιμή κατά άτομο  σε δίκλινο δωμάτιο340€
Επιβάρυνση μονόκλινου100€

Για την συμμετοχή σας στην εκδρομή απαιτείται ταυτότητα νέου τύπου.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Σταθερό τηλέφωνο

(+30) 24210 31059 &
(+30) 24210 31060

Στείλτε μας email
Βρείτε μας

Aντωνοπούλου 3, Βόλος
(Πεζόδρομος μεταξύ Παραλίας και Ιάσονος)

Εξερευνήστε άλλες εκδρομές