18-23/08

ΚΡΗΤΗ
(6ημ) Οδοιπορικό ιστορικής μνήμης και φυσικού κάλλους

Χανιά – Ρέθυμνο – Ηράκλειο – Αγ. Νικόλαος
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Ιστορία :

Μουσείο Ελευθερνών – Κνωσού – Αρχαιολογικό Ηρακλείου – Τάφοι Βενιζέλων – Σπιναλόγκα  – Θέρισος

1821 – Ι. Μονές :

Αρκαδίου – Τσαγκαρόλων – Γκουβερνέτου – Πρέβελης

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/08: Βόλος – Πειραιάς – Εν πλω

Αναχώρηση 13.00 το μεσημέρι από το Δημαρχείο του Βόλου με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Με την άφιξή μας, επιβίβαση στο πλοίο. Εν πλω.

ΠΕΜΠΤΗ 19/08: Χανιά – Ι.Μ Τσαγκαρόλων και Γκουβερνέτου – Θέρισος – Χανιά

Άφιξη στα Χανιά. Αναχώρηση με το λεωφορείο για τους Τάφους των Βενιζέλων. Στη συνέχεια περιήγηση στο παλιό Βενετσιάνικο λιμάνι ων Χανίων και την Αγορά. Επόμενος σταθμός μας η Ι.Μ Αγίας Τριάδας των Τσαγκαρόλων ( του 16ου αιώνα). Το 1834 πυρπολήθηκε από τους Τούρκους. Σε μικρή απόσταση και η Ι.Μ. Γκουβερνέτου (επίσης του 16ου αιώνα). Καταστράφηκε από τους Τούρκους το 1821. Συνεχίζουμε με προορισμό την ηρωική και ανυπότακτη Θέρισο. Θα περάσουμε από το φαράγγι ‘’Ελευθέριος Βενιζέλος’’. Η Θέρισος μετείχε σε όλα τα επαναστατικά κινήματα της Κρήτης, κυρίως κατά το 1821 ! Ήταν έδρα της τοπικής κυβέρνησης υπό τον Βενιζέλο. Θα δούμε προσωπικά αντικείμενα και φωτογραφικό υλικό του Βενιζέλου (στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης). Θα γευματίσουμε στην πλατεία, πριν επιστρέψουμε στα Χανιά για ξεκούραση και νυχτερινή βόλτα στην πανέμορφη παραλία. Διανυκτέρευση. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/08: Ι.Μ. Αρκαδίου – Ελεύθερνα – Ι.Μ. Πρεβέλης – Φαράγγι Κουρταλιώτη – Ρέθυμνο – Ηράκλειο

Μετά το πρόγευμα, θα επισκεφθούμε μία από τις πλέον γνωστές. Ι.Μ. της Ελλάδας. Αυτή του Αρκαδίου. Ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα και το 1821 έγινε καταφύγιο των επαναστατημένων Κρητών. 964 ανθρώπινες ψυχές ανατινάχθηκαν στη μπαρουτοθήκη της Μονής, επιλέγοντας τον θάνατο από τη σκλαβιά. 

Το Μουσείο της ΕΛΕΥΘΕΡΝΑΣ – άγνωστο στους μη ιστορικά μυημένους  – ήταν υποψήφιο το 2019 για “Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς”. Θεωρείται ανάλογο με αυτά των Δελφών, της Βεργίνας, της Ολύμπιας. Φιλοξενείται η ιστορία 3000 ετών με έργα τέχνης από την προϊστορία μέχρι και τα βυζαντινά χρόνια.

Συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την πετρόκτιστη Ι.Μ. της Πρεβέλης, αντίκρυ στο Λιβυκό Πέλαγος, με υπέροχο αγνάντιο. Ενώ βρισκόμαστε στη κορυφή πάνω από τα απόκρημνα βράχια θα απολαύσουμε τη θέα της Λίμνης του Πρεβέλη με το παραποτάμιο Φοινικόδασος σε μήκος 1-2 χλμ μέσα στο φαράγγι. 

Θα επισκεφθούμε την φημισμένη παραλία του Πλακιά πριν καταλήξουμε στο γραφικό Ρέθυμνο, στην παλιά του πόλη για καφέ και τέλος , νωρίς το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στο ξενοδοχείο μας στο Ηράκλειο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/08: ΗΡΑΚΛΕΙΟ :  Αγ. Νικόλαος – Ελούντα – Σπιναλόγκα – Ηράκλειο

Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για το Λασίθι. Ο Αγ. Νικόλαος, γνωστός για την λίμνη – πλατεία. Είναι ένας κρατήρας μεγάλου βάθους που δίνει ιδιαίτερο χρώμα στο λιμάνι του. Πέρασμα από την Ελούντα, με τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία. Προαιρετική επίσκεψη στη Σπιναλόγκα,… αποθετήριο λεπρών, γνωστή από τη τηλεοπτική σειρά “Το Νησί”.  Το απόγευμα, καφέ στη Χερσόνησο. Στο Ηράκλειο, στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση πριν κάνουμε τη βόλτα μας στο νυχτερινό Ηράκλειο. Διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/08: Ηράκλειο – Αρχαιολογικό Μουσείο – Κνωσός – Αρχανές – Εν πλω

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για τον ιστορικό χώρο και το Μουσείο της Κνωσού, κατάλοιπο της Μινωικής Περιόδου, μιας περιόδου που έληξε βίαια, μαζί και η σφύζουσα από ζωή Αρχαία Κνωσός, από τεράστιο τσουνάμι, προφανώς από σεισμογενή έκρηξη της Καλντέρας της Σαντορίνης.

Στη πόλη θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο. Μετά τη σχετικά πρόσφατη ανακαίνισή του, θεωρείται ως εξαιρετικό, τόσο για τα εκθέματα του, όσο και τον τρόπο έκθεσης των. Ελεύθερος χρόνος στη πόλη.
Αργά το απόγευμα επιβίβαση στο πλοίο κι αναχώρηση για την Πειραιά. Εν Πλω.

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/08: Πειραιάς – Βόλος    

Το πρωί με την άφιξη μας στο Πειραιά, θα αναχωρήσουμε για τον Βόλο. Περίπου το μεσημέρι, θα φθάσουμε στο τελικό προορισμό μας

Περιλαμβάνει:

  1. Πολυτελές λεωφορείο καθ’όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  2. Τις θαλάσσιες μεταφορές Πειραιά – Χανιά και Ηράκλειο – Πειραιά με πολυτελή πλοία σε εσωτερικές τετράκλινες καμπίνες
  3. Τις (ίδιες) θαλάσσιες μεταφορές του λεωφορείου
  4. Μια διανυκτέρευση στο hotel Olympic Palladium στο Ρέθυμνο, σε δίκλινα δωμάτια.
  5. Δυο διανυκτερεύσεις στο hotel Olympic στο Ηράκλειο, σε δίκλινα δωμάτια
  6. Τρία πλούσια προγεύματα σε μπουφέ
  7. Αρχηγό του γραφείου
  8. Φόρους το ξενοδοχείου
  9. Ξεναγό στις ξεναγήσεις μας στο νησί
  10. Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  11. ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι στα μουσεία και ότι είναι προαιρετικό.

Τιμοκατάλογος:

Ανά άτομο290€
Παιδί (0 – 4 ετών)100€ (θέση στο λεωφορείο)
Παιδί (5 – 12 ετών)165€
3ο άτομο – ενήλικας250€
2κλινη καμπίνα εσωτερική + 60€ (ανά άτομο)
4κλινη καμπίνα εσωτερική+30€ (ανά άτομο)

Επικοινωνήστε μαζί μας

Σταθερό τηλέφωνο

(+30) 24210 31059 &
(+30) 24210 31060

Στείλτε μας email

vistravel@otenet.gr

Βρείτε μας

Aντωνοπούλου 3, Βόλος
(Πεζόδρομος μεταξύ Παραλίας και Ιάσονος)

Εξερευνήστε άλλες εκδρομές