30/07 – 01/08

(3ημ) Εκδρομή στο ΙΟΝΙΟ
1821: Ηρωικό Ζάλογγο – Μουσείο Βρέλλη

Πάργα – Λευκάδα (Νυδρί) – Πρέβεζα – Λίμνη Παμβώτιδα – Μουσείο Παπαγιάννη (Ελληνικό)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

1η Μέρα : Βόλος- Μουσείο Παπαγιάννη– Πρέβεζα

Συγκέντρωση στο Δημαρχείο του Βόλου και αναχώρηση στις 7.00 πμ. Μετά από μία ενδιάμεση στάση, πρώτος θα πάμε στο χωριό ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ, στις παρυφές των Τζουμέρκων, όπου και το καταπληκτικό Μουσείο του γλύπτη και ζωγράφου Θόδωρα Παπαγιάννη – ίσως το πλέον ενδιαφέρον Μουσείο στη μη αστική Ελλάδα- . Σε όλο το χωριό είναι διάσπαρτα έργα Tέχνης.

Αργά το μεσημέρι θα φτάσουμε στον προορισμό  μας : την γραφική πόλη της ΠΡΕΒΕΖΑΣ. Θα τακτοποιηθούμε και θα γευματίσουμε στο ξενοδοχείο. Θα ξεκουραστούμε και νωρίς το βράδυ θα επισκεφθούμε την πόλη. Οι μεθυστικές οσμές της καραβίδας, της σαρδέλας και άλλων θαλασσινών εδεσμάτων μας παραπέμπουν σε μια υπέροχη πόλη με εξαιρετικές ταβέρνες διάσπαρτες στα γραφικά καλντερίμια της. Διανυκτέρευση

2η Μέρα : Λευκάδα (Νυδρί – Βασιλική) – Πρέβεζα

Μετά το πρόγευμα, θα πάμε σε ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας και ιδιαίτερα ένα από τα πιο φημισμένα θέρετρα :  στη ΛΕΥΚΑΔΑ. Θα επισκεφθούμε τη Βασιλική, μια από τις γνωστότερες παραλίες. Στο φημισμένο Νυδρί, θα έχουμε τη δυνατότητα για κολύμπι,μία μικρή κρουαζιέρα στο Σκορπιό και το Μεγανήσι  (προαιρετικώς) και γεύμα ( προαιρετικό). Το απομεσήμερο θα πάρουμε τον καφέ μας στην πόλη της Λευκάδας με την μοναδική λιμνοθάλασσα που φιλοξενεί σπάνια είδη πτηνών. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση, δείπνο και στη συνέχεια βραδινή βόλτα στην παραλία της Πρέβεζας.

3η Μέρα : Ζάλογγο – Μουσείο Βρέλλη – Λ. Παμβώτιδα – Νησί Αλή Πασά

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε ένα από τα κορυφαία μαρτύρια επί Τουρκοκρατίας: ΖΑΛΟΓΓΟ. Εκεί όπου οι ηρωικές Σουλιώτισσες επέλεξαν το θάνατο από τη σκλαβιά. Ιστορική και η Ιερά Μονή του Αγίου Δημητρίου, στα ριζά του γκρεμού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το πλέον φημισμένο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων, με θέματα βγαλμένα από τη Τουρκοκρατία και την επανάσταση του 1821: Το ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΕΛΛΗ. Το γεύμα και τον καφέ μας θα απολαύσουμε στη πανέμορφη λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων. Θα έχουμε χρόνο να επισκεφθούμε το νησί του Αλή Πασά και το ομώνυμο μουσείο. Στο Βόλο θα φτάσουμε αργά το βράδυ.  

Περιλαμβάνει:

  1. Πολυτελές λεωφορείο καθ’ όλη τη διάρκεια της  εκδρομής  σύμφωνα με το πρόγραμμά μας.
  2. Δύο διανυκτερεύσεις στο MARGARONA HOTEL στη Πρέβεζα, σε δίκλινα δωμάτια
  3. Δύο πλούσια προγεύματα σε μπουφέ.
  4. Δύο πλούσια γεύματα στο ξενοδοχείο μας
  5. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  6. Φ.Π.Α
  7. Αρχηγό του γραφείου
  8. Φόρο του ξενοδοχείου

Τιμοκατάλογος:

Ανά άτομο (σε δίκλινο)160€
Παιδί (0 – 4 ετών σε τρίκλινο) Δωρεάν
Παιδί (5 – 12 ετών σε τρίκλινο)90€
3ο άτομο130€
Επιβάρυνση μονόκλινου+90€

Επικοινωνήστε μαζί μας

Σταθερό τηλέφωνο

(+30) 24210 31059 &
(+30) 24210 31060

Στείλτε μας email

vistravel@otenet.gr

Βρείτε μας

Aντωνοπούλου 3, Βόλος
(Πεζόδρομος μεταξύ Παραλίας και Ιάσονος)

Εξερευνήστε άλλες εκδρομές