6/12

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΠΑΥΛΙΑΝΗ

ΠΑΥΛΙΑΝΗ – ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ – ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ
Facebook
Twitter
Email

Συγκέντρωση στο Δημαρχείο του Βόλου. Αναχώρηση στις 7.30  πμ. Πρώτη στάση μας οι ιστορικές ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ, όπου εκεί ειπώθηκε η κορυφαία ιστορική φράση << ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ>>. Θα παρακολουθήσουμε ταινία εικονικής πραγματικότητας κλπ. Σημαντικές πληροφορίες.

Το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών (Κ.Ι.Ε.Θ.) περιλαμβάνει τρεις αίθουσες, τις εφαρμογές των οποίων έχει επιμεληθεί το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Στην αίθουσα, που ονομάζεται ‘Διηνέκης’, ο επισκέπτης φορά τα ειδικά γυαλιά, για να παρακολουθήσει την ταινία εικονικής πραγματικότητας (virtual reality), διάρκειας δεκαπέντε λεπτών, στην οποία προβάλλονται ιστορικά στοιχεία για τη Μάχη, τον πολεμικό εξοπλισμό των Ελλήνων, τη διάβαση της Ανοπαίας οδού, την έκβαση της μάχης.

Συνεχίζουμε για την αλπική ΠΑΥΛΙΑΝΗ. Άφθονος χρόνος για καφέ, περπάτημα στο υπέροχο, δασικό πάρκο. Απόλαυση του ορεινού τοπίου. Η Παύλιανη λέγεται, ότι πήρε το όνομά της από τους πρώτους της κατοίκους, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι, που πίστεψαν στα διδάγματα του Αποστόλου Παύλου. Η Παύλιανη, ως τοποθεσία, είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Κοντά στο σημερινό χωριό και σε 1.800 υψόμετρο υπάρχουν τα ερείπια από τον αρχαίο Ναό, που ήταν αφιερωμένος στο μυθικό ήρωα Ηρακλή.  Εκεί λυτρώθηκε ο Ηρακλής από τον τυραννικό χιτώνα της Δηιάνειρας πάνω στην πυρά και έγινε ημίθεος με την επέμβαση του Δία.

Στις πηγές του Ασωπού ποταμού, λίγο έξω από την Παύλιανη, βρίσκεται ένα πρότυπο πάρκοαναψυχής, φτιαγμένο από τους κατοίκους του χωριού με μεράκι και σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, που αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογένειες με παιδιά.

Η είσοδος στο πάρκο σηματοδοτείται από μια γέφυρα – πιάνο που καθώς τη διασχίζεις παίζει μουσική! Μέσα στο πάρκο θα συναντήσετε αστείες επιγραφές, αιώρες ανάμεσα στα δέντρα, ιδιαίτερα παγκάκια και άλλες ευφάνταστες κατασκευές που σας καλούν να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία και να ξαναγίνετε για λίγο και εσείς παιδιά.

Το απομεσήμερο θα αναχωρούμε για τον ιστορικό Γοργοπόταμο. Ιστορική η σημασία της γέφυρας κατά την Γερμανική κατοχή. Η μοναδική κορυφαία στιγμή της Αντίστασης όλων των Ελλήνων. Στις ταβέρνες του θα γευματίσουν όσοι δεν γευμάτισαν στη Παύλιανη. Άλλοι θα πάρουν τον καφέ τους. Μα όλοι θα επισκεφθούμε την γέφυρα του ποταμού να τη διασχίζουν τα τραίνα.

Αργά το απόγευμα αναχωρούμε για το Βόλο.

ΤΙΜΗ / ΑΤΟΜΟ: 20 ευρώ

Παιδιά μέχρι 13 ετών: 12 ευρώ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Σταθερό τηλέφωνο

(+30) 24210 31059 &
(+30) 24210 31060

Στείλτε μας email
Βρείτε μας

Aντωνοπούλου 3, Βόλος
(Πεζόδρομος μεταξύ Παραλίας και Ιάσονος)

Εξερευνήστε άλλες εκδρομές