19-21/6, 2-4/7 & 16-18/7

1821: Ιστορικό Πανόραμα της
Αθήνας

Εθνική Πινακοθήκη – Ίδρυμα Θεοχαράκη – Μουσείο Φιλελληνισμού – Εθνικό Ιστορικό Μουσείο – Μουσείο Μπενάκη – Ιστορικό Κέντρο
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
ΣΑΒΒΑΤΟ: ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ – ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ  

Συγκέντρωση στο Δημαρχείο του Βόλου κι αναχώρηση στις 7 το πρωί. Μετά από μια ενδιάμεση στάση, άφιξη στην Αθήνα. Θα επισκεφτούμε την, μετά από 10 χρόνια, ανακαινισμένη ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ. Τον λαμπρότερο ναό της εικαστικής Τέχνης. Όλο το μεγαλείο του Απελευθερωτικού Αγώνα απεικονίζεται με έντονα χρώματα, συναισθήματα, ένταση. Ο Θεόδωρος Βρυζάκης με “την Έξοδο του Μεσολογγίου”, την “Υποδοχή του Λόρδου Βύρωνα στο Μεσολόγγι”, την  “Ελλάς Ευγνωμονούσα” κλπ. Ο Νικόλαος Γρύζης με το “Κρυφό Σχολειό” Ο Διονύσιος Τσόκας με τη “Δολοφονία του Καποδίστρια”, ο Νικηφόρος Λύτρας με τη  “Πυρπόληση της τούρκικης ναυαρχίδας από τον Κανάρη”, ο Χαράλαμπος Παχύς με τον “απαγχονισμό του Πατριάρχη Ε’”, τον “Χορό του Ζαλόγγου” και ο δικός μας Θεόφιλος με “τον θάνατο του Μάρκου Μπότσαρη”, τον “Ήρωα της Γραβιάς, Οδυσσέα Ανδρούτσο”. Ένα εικαστικό οδοιπορικό στον Αγώνα του 21’. Η αναφορά μας είναι ενδεικτική στο ελάχιστο…Μετά από μια ανάπαυλα, θα επισκεφθούμε το ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ με θέμα “Οι Γυναίκες του 21’”. Ογδόντα  εκθέματα  (1820-1850) της Οικογένειας Βαρκάρη: Μπουμπουλίνα, Μαντώ Μαυρογένους, Δέσπω, Χάιδω, Δ. Βισβίζη κ.α.

Το απόγευμα πλέον, θα αναπαυθούμε στο  ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για να χαρούμε τη νυχτερινή Αθήνα. Διανυκτέρευση

ΚΥΡΙΑΚΗ: ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ – ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για την Φιλοθέη, όπου βρίσκεται το ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, Ευρωπαίων και Αμερικανών φιλελλήνων έργα (περίπου 2500) εκτίθενται στους 3 ορόφους του Μουσείου. Ο δεύτερος όροφος φιλοξενεί έργα Tέχνης από την Αναγέννηση μέχρι τον εικοστό αιώνα. Έργα του Ντελακρουά, τoy Ειναρτ <<Η καταστροφή των Ψαρών>> , του Γιάκομπς το “Σκλαβοπάζαρο” κ.α. Και βέβαια το εξαιρετικό γλυπτό του 5ου αιώνα η “Σκανδαλίζουσα Νίκης” . Επίσης ο Άρι Σεφερ “Σουλιώτισσες γυναίκες”, ο Πέτερ φον Ες με την “Άφιξη του Όθωνα στο Ναύπλιο” κλπ, ο Ιταλός Λιπαρίνι με το “Όρκο του Λόρδου Βύρωνα στο τάφο του Μάρκου Μπότσαρη”, “ο θάνατος του Μάρκου Μπότσαρη” κ.α.

Στη συνέχεια, επί της οδού Σταδίου, θα επισκεφθούμε την ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΥΛΗ, το ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ. Η πρώτη αίθουσα του Ιστορικού Κοινοβουλίου, πλούσια εκθέματα της Νεότερης Ιστορίας : (1821 – 2021) : Πίνακες , γλυπτά πολεμικά εκθέματα, ενδυμασίες κ.α. Με το τίτλο “Η Ιστορία έχει πρόσωπο” εκτίθενται έργα του Βέλου Μπένζαμεν Μαρί. Προσωπογραφίες των: Κολοκοτρώνη, Μακρυγιάννη, των Μποτσαραίων, Κωλέτη Μακρομιχάλη, μέσα από την καθημερινότητα τους. Πολιτικοί , ιερωμένοι, αγωνιστές απεικονίζονται και υπογράφουν τα πορτραίτα τους!

 Η δεύτερη μέρα του ιστορικού μας οδοιπορικού ολοκληρώνεται με απογευματινή ξεκούραση και βραδινή απόλαυση της νυχτερινής Αθήνας.

ΔΕΥΤΕΡΑ: ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ – ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Μετά το πρόγευμα, θα επισκεφθούμε το ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ. Θεματικός τίτλος: “1821 ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ“. Παρουσιάζονται τρεις ενότητες : α) Η περίοδος 1770 – 1820 ,Έλληνες της Διασποράς, ο Ρήγας Φεραίος, η Φιλική Εταιρία. β)  Η οκταετία 1821-1828 και το πάνθεο των Αγωνιστών. γ) Η περίοδος δημιουργίας του νέου Κράτους (1830-1870).  Έργα των Βολανάκη, Τσαρούχη, Πέτερ φος Ες, Βρυζάκη, Γρηγοριάδη, Θεόφιλο, αγνώστων καλλιτεχνών κλπ. Σε λίγο χρόνο, όλη η Νεότερη Ιστορία μας.

Μεσημέρι πλέον, βόλτα και γεύμα στο (που άλλου?) παρακείμενο Ιστορικό Κέντρο (Μοναστηράκι, Πλάκα, Ψυρρή). 

Το απόγευμα αναχωρούμε για το Βόλο, πιο πλούσιοι σε γνώσεις, συναισθηματική φόρτιση για το πώς σήμερα είμαστε ελεύθεροι με τη βεβαιότητα ότι του… ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ!!!

Περιλαμβάνει:

  1. Πολυτελές λεωφορείο καθόλες τις μετακινήσεις του γκρουπ
  2. Δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
  3. Δύο πλούσια προγεύματα σε μπουφέ
  4. Συνοδό του γραφείου
  5. Ξεναγούς σε όλα τα μουσεία
  6. Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  7. ΦΠΑ

Τιμοκατάλογος

Ανά άτομοCRYSTAL CITY 3*DORIAN INN 3*DIVANI ACROPOLIS 5*
Δίκλινο160€170€220€
Μονόκλινο+60€+60€
Παιδιά (1-4 ετών)60€Δωρεάν
Παιδιά (5-11 ετών)90€100€

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΟΝΤΑΙ: Οι είσοδοι στα μουσεία (προαιρετικά)

Επικοινωνήστε μαζί μας

Σταθερό τηλέφωνο

(+30) 24210 31059 &
(+30) 24210 31060

Στείλτε μας email

vistravel@otenet.gr

Βρείτε μας

Aντωνοπούλου 3, Βόλος
(Πεζόδρομος μεταξύ Παραλίας και Ιάσονος)

Εξερευνήστε άλλες εκδρομές