05/06

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΠΑΥΛΙΑΝΗ

ΠΑΥΛΙΑΝΗ – ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΡΑΧΩΝ
Facebook
Twitter
Email

05/06 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ

Συγκέντρωση στο Δημαρχείο του Βόλου. Αναχώρηση στις 8 πμ. Πρώτη στάση μας οι ιστορικές ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ, όπου εκεί ειπώθηκε η κορυφαία ιστορική φράση << ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ>>. Θα παρακολουθήσουμε ταινία εικονικής πραγματικότητας κλπ. Σημαντικές πληροφορίες.

Συνεχίζουμε για την αλπική Παύλιανη. Άφθονος χρόνος για καφέ, περπάτημα και αισθητικό, δασικό πάρκο, γεύμα , απόλαυση του ορεινού τοπίου.

Το απομεσήμερο επιστρέφουμε στην υπέροχη ΠΑΡΑΛΙΑ ΡΑΧΩΝ στο Μαλιακό κόλπο. Καφές, περίπατος.

Αργά το απόγευμα αναχωρούμε για τον Βόλο όπου θα φθάσουμε μετά από λίγη ώρα.

ΠΑΥΛΙΑΝΗ : ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Παύλιανη λέγεται, ότι πήρε το όνομά της από τους πρώτους της κατοίκους, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι, που πίστεψαν στα διδάγματα του Αποστόλου Παύλου. Η Παύλιανη, ωστόσο, ως τοποθεσία, είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Κοντά στο σημερινό χωριό και σε 1.800 υψόμετρο υπάρχουν τα ερείπια από τον αρχαίο Ναό, που ήταν αφιερωμένος στο μυθικό ήρωα Ηρακλή. Πρόκειται για τον τόπο, όπου λυτρώθηκε ο Ηρακλής από τον τυραννικό χιτώνα της Δηιάνειρας πάνω στην πυρά και έγινε ημίθεος με την επέμβαση του Δία.

Στις πηγές του Ασωπού ποταμού, λίγο έξω από την Παύλιανη, βρίσκεται ένα πρότυπο πάρκοαναψυχής, φτιαγμένο από τους κατοίκους του χωριού με μεράκι και σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, που αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογένειες με παιδιά.

Η είσοδος στο πάρκο σηματοδοτείται από μια γέφυρα – πιάνο που καθώς τη διασχίζεις παίζει μουσική! Μέσα στο πάρκο θα συναντήσετε αστείες επιγραφές, αιώρες ανάμεσα στα δέντρα, ιδιαίτερα παγκάκια και άλλες ευφάνταστες κατασκευές που σας καλούν να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία και να ξαναγίνετε για λίγο και εσείς παιδιά.

ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ :  Το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών (Κ.Ι.Ε.Θ.) περιλαμβάνει τρεις αίθουσες, τις εφαρμογές των οποίων έχει επιμεληθεί το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Στην αίθουσα, που ονομάζεται ‘Διηνέκης’, ο επισκέπτης φορά τα ειδικά γυαλιά, για να παρακολουθήσει την ταινία εικονικής πραγματικότητας (virtual reality), διάρκειας δεκαπέντε λεπτών, στην οποία προβάλλονται ιστορικά στοιχεία για τη Μάχη, τον πολεμικό εξοπλισμό των Ελλήνων, τη διάβαση της Ανοπαίας οδού, την έκβαση της μάχης. Στην τρίτη αίθουσα, που ονομάζεται ‘Θερμοπύλες’, ο επισκέπτης μπορεί να ενεργοποιήσει με την αφή του τις οθόνες των ειδικών διαδραστικών τραπεζιών και να λάβει με τρόπο εύληπτο όλες τις πληροφορίες, σχετικά με την ιστορία της Μάχης, αλλά και το γενικό ιστορικό περίγραμμα των Περσικών Πολέμων, τα αίτια των Πολέμων, να δει τη ναυμαχία του Αρτεμισίου, να μάθει για τα πρωταγωνιστικά πρόσωπα, ποιοι ήταν οι 300, πώς ήταν ο οπλισμός τους, ποιες ήταν οι κινήσεις των δύο στρατών και πώς παρατάχθηκαν την ώρα της μάχης καθώς και πολλά άλλα, με έναν τρόπο απρόσμενα διασκεδαστικό.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΡΑΧΩΝ: Καταπληκτική παραλία, για να απολαύσουμε τον απογευματινό καφέ μας πριν τελειώσει η ημερήσια εκδρομή μας στο Βόλο.

ΤΙΜΗ / ΑΤΟΜΟ: 17 ΕΥΡΩ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Σταθερό τηλέφωνο

(+30) 24210 31059 &
(+30) 24210 31060

Στείλτε μας email
Βρείτε μας

Aντωνοπούλου 3, Βόλος
(Πεζόδρομος μεταξύ Παραλίας και Ιάσονος)

Εξερευνήστε άλλες εκδρομές