30/04-02/05

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑ - ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

ΤΡΙΠΟΛΗ – ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ – ΚΑΨΙΑ – ΛΕΒΙΔΙ – ΛΙΜΠΟΒΙΣΙ – ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ -ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ – ΒΥΤΙΝΑ – ΒΑΛΤΕΤΣΙΝΙΚΟ
Facebook
Twitter
Email

1η μέρα  : ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ – ΚΑΨΙΑ – ΛΕΒΙΔΙ – ΤΡΙΠΟΛΗ

Συγκέντρωση στο Δημαρχείο του Βόλου και αναχώρηση στις 6:00πμ. Μετά από δύο ενδιάμεσες στάσεις και τη διέλευση του Ισθμού, θα φτάσουμε στην Αρχαία Μαντινεία. Στο «Μαντινειακό Πεδίο» θα δούμε πρώτα το ναό της Αγίας Φωτεινής, ένα μοντέρνο και κατά πολλούς «παράξενο» ναό, γιατί ο εμπνευστής του τον κατασκεύασε ως κράμα διάφορων αρχιτεκτονικών ρυθμών δανεισμένων από διαφορετικές ιστορικές περιόδους. Απέναντι από τον ναό σώζεται το αρχαίο θέατρο της Μαντινείας κατασκευασμένο κατά τους πρώιμους ελληνιστικούς χρόνους (4ος/3ος αιώνας π.Χ.). Στη συνέχεια θα πάμε στην Κάψια και στο περίφημο σπήλαιό της. Εκεί θα ξεναγηθούμε, απολαμβάνοντας το φυσικό του διάκοσμο, περπατώντας ανάμεσα από σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Συνεχίζουμε προς το ιστορικό Λεβίδι, όπου και θα γευματίσουμε. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στη Τρίπολη.. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.  

2η μέρα : ΤΡΙΠΟΛΗ – ΛΙΜΠΟΒΙΣΙ – ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ – ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ – ΤΡΙΠΟΛΗ

Μετά το πρόγευμα στις 9π.μ. αναχωρούμε για το οδοιπορικό μας. Πρώτη στάση μας θα είναι το ιστορικό Λιμποβίσι, εκεί όπου έζησε (θα επισκεφθούμε το σπίτι του) ο Κολοκοτρώνης. Επόμενη στάση μας, η περίφημη Στεμνίτσα, ιστορία της οποίας συνδέεται με την Επανάσταση του ’21. Εντυπωσιακό είναι το Λαογραφικό Μουσείο καθώς και η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας , που θα επισκεφθούμε. Αφού πάρουμε τον καφέ μας και απολαύσουμε το τοπίο, συνεχίζουμε μέσα από μια ειδυλλιακή διαδρομή, πλάι στον ποταμό Λούσιο, και θα φθάσουμε στην περίφημη Δημητσάνα, τη γενέτειρα των  Παλαιών Πατρών Γερμανού και του Γρηγορίου του Ε’. Στη Βιβλιοθήκη της, εκτός από καλλιγραφημένα χειρόγραφα, φυλάσσονται και διάφορα ενθύμια της επανάστασης του 1821. Θα επισκεφθούμε  το Μουσείο Υδροκίνησης. Σ’ αυτό θα δούμε τον τρόπο με τον οποίο οι Δημιτσανίτες χρησιμοποιούσαν τη δύναμη του νερού στις καθημερινές τους ασχολίες. Θα παρακολουθήσουμε την αναπαράσταση παρασκευής καλαμποκάλευρου, το ρακοκάζανο για την απόσταξη του τσίπουρου, θα ξεναγηθούμε σε ένα παραδοσιακό βυρσοδεψείο  και τέλος θα δούμε πως έφτιαχναν το μπαρούτι στους θρυλικούς μπαρουτόμυλους. Επιστροφή στη Τρίπολη. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΤΡΙΠΟΛΗ – ΒΥΤΙΝΑ – ΒΑΛΤΕΤΣΙΝΙΚΟ – ΒΟΛΟΣ

Πρόγευμα και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας στις 9 πμ. Ξενάγηση στα ιστορικά αξιοθέατα της πόλης. Πολεμικό Μουσειο, Αρχαιολογικό Μουσείο κλπ. Η Τρίπολη διαδραμάτισε κορυφαίο ρόλο καθ’ όλη τη διάρκεια της επανάστασης. Ιστορικά ανεξίτηλη η μεγάλη σφαγή. Κατά την επιστροφή μας θα επισκεφθούμε το τουριστικό θέρετρο της Βυτίνας. Εντυπωσιάζει με τα πετρόχτιστα παραδοσιακά σπίτια της και την γραφική της πλατεία. Γεύμα. Συνεχίζουμε για το παραδοσιακό χωρίο Βαλτετσίνικο, στη καρδιά του ελατοδάσους. Στην επιστροφή μας και μετά από δύο ενδιάμεσες στάσεις, θα φτάσουμε στο Βόλο το βράδυ.

Περιλαμβάνει :

  1. Πολυτελές λεωφορείο καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής μας.
  2. Δύο διανυκτερεύσεις στο πολυτελές Α’ κατηγορίας, ξενοδοχείο ΑΝΑΚΤΟΡΙΚΟΝ , στο κέντρο της Τρίπολης, σε δίκλινα δωμάτια.
  3. Δύο πλούσια προγεύματα σε μπουφέ
  4. Τοπικό ξεναγό στο πλαίσιο των περιηγήσεων
  5. Αρχηγό του γραφείου
  6. Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  7. Φ.Π.Α
  8. Φόρο Διανυκτέρευσης

ΤΙΜΗ/ΑΤΟΜΟ: 170 ΕΥΡΩ

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  + 40 ΕΥΡΩ

3Ο ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 120 ΕΥΡΩ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Σταθερό τηλέφωνο

(+30) 24210 31059 &
(+30) 24210 31060

Στείλτε μας email
Βρείτε μας

Aντωνοπούλου 3, Βόλος
(Πεζόδρομος μεταξύ Παραλίας και Ιάσονος)

Εξερευνήστε άλλες εκδρομές