20 – 21/4

2 ΗΜ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΒΛΑΧΟΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ

ΑΖΙΖ ΑΓΑ-ΣΠΗΛΑΙΟ-ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΟΡΤΙΤΣΑΣ-ΣΑΜΑΡΙΝΑ – ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΝΝΙΤΣΑ-ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ (ΔΙΑΣΕΛΟ)-ΠΕΡΙΒΟΛΙ- ΛΑΒΔΑ-ΟΡΛΙΑΚΑΣ
Facebook
Twitter
Email

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/4 : ΑΖΙΖ ΑΓΑ-ΣΠΗΛΑΙΟ-ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΟΡΤΙΤΣΑΣ-ΣΑΜΑΡΙΝΑ  

Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Δημαρχείο στις 07:00πμ. Μετά από μία ενδιάμεση στάση για καφέ στη Καλαμπάκα, φτάνουμε στα Ιστορικά Βλαχοχώρια, στο Εθνικό Δρυμό της Πίνδου. Θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο πέτρινο γεφύρι στη Μακεδονία του Αζίζ Αγά, με την μοναδική ηπειρώτικη Αρχιτεκτονική, στο ποταμό Βενέτικο. Από εκεί περνούσε η Βασιλική Στράτα κατά τους Ρωμαΐκούς και Βυζαντινούς χρόνους, που αποτελούσε το διάβα των εμπορικών καραβανιών προς τη Θεσσαλία. Στη συνέχεια, με μια εντυπωσιακή διαδρομή υψηλής αδρεναλίνης, στο απόκρημνο φαράγγι της Πορτίτσας, θα φθάσουμε στο φημισμένο Σπήλαιο. Θα επισκεφθούμε την Ι.Μ της Κοίμησης της Θεοτόκου, ένα αξιόλογο θρησκευτικό μνημείο και μοναδικό δείγμα ζωγραφικής και ξυλογλυπτικής  του 17ου  αιώνα. Αφού γευματίσουμε (προαιρετικά) στην Αετιά, ενδιάμεση διαδρομή προς τη Σαμαρίνα,  θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό μας για το τελικό προορισμό μας την ιστορική Σαμαρίνα. Είναι η πρωτεύουσα των Βλαχοχωρίων και της Πίνδου, η υψηλότερη κωμόπολη στην Ελλάδα με υψόμετρο  1400μ, στο Σμόλικα, (το δεύτερο ψηλότερο βουνό στην Ελλάδα). Θα επισκεφθούμε την Ι.Μ της Κοίμησης της Θεοτόκου, επίσης μοναδικό δείγμα ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής, καθώς ξυλογλυπτικής και ιστορικής μνήμης κατά την Τουρκοκρατία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος. Προαιρετικό δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/4 : ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΝΝΙΤΣΑ-ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ (ΔΙΑΣΕΛΟ)-ΠΕΡΙΒΟΛΙ- ΛΑΒΔΑ-ΟΡΛΙΑΚΑΣ Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για το οδοιπορικό μας. Φθάνουμε στο <<Ύψωμα Αννίτσα>>.  Είναι το κορυφαίο σημείο της Πίνδου, εκεί όπου έγινε η πρώτη νικηφόρα πολεμική επιχείρηση των Ελλήνων! εναντίον των Ιταλών, κατά το Έπος του ΄40. Από άντρες και γυναίκες της περιοχής και με υποστήριξη του Ελληνικού Στρατού αποδεκατίστηκε η ιταλική μεραρχία αλπινιστών  ‘’Τζούλια’’. Tα σχετικά

πολεμικά ντοκιμαντέρ αυτήν την πρώτη νίκη των Ελλήνων! Συνεχίζουμε για το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα, στη ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ, όπου θα θαυμάσουμε το τοπίο από την κορυφογραμμή της Πίνδου, στο ορεινό Διάσελο, με ορατότητα προς το Αιγαίο και το Ιόνιο, σε ύψος 2.000μ. Περνώντας απ΄το ιστορικό χωριό Σμίξη, θα σταματήσουμε στη Λάβδα για να επισκεφθούμε το Μουσείο Μανιταριών. Το οδοιπορικό μας συνεχίζεται στο πλέον  εντυπωσιακό οικοσύστημα στην Ελλάδα, στις κορυφές τις Πίνδου και τις παρυφές της Βάλια Κάλντα, του μεγαλύτερου Εθνικού Δρυμού. Θα επισκεφθούμε το Περιβόλι, το καλοκαιρινό θέρετρο του Ρήγα Φεραίου και των καλοκαιρινών παραθεριστών του Βελεστίνου, σκαρφαλωμένο στα 1100μ. Εκεί  υπάρχει προτομή του Ρήγα και η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου από το 1770.Θα γευματίσουμε στο εστιατόριο Βενέτικο. Κλείνοντας το οδοιπορικό μας στο Διάσελο της Πίνδου, και αφού  έχουμε εντυπωσιαστεί  από το αλπικό τοπίο, τελευταίο πέρασμά μας είναι το όρος Όρλιακας ,<< το βουνό των αετών>>, το βουνό << απείρου κάλλους>>. Πλέον παίρνουμε  τον δρόμο της επιστροφής. Στα Γρεβενά  θα πάρουμε τον απογευματινό καφέ μας. Νωρίς το βράδυ θα φθάσουμε στον προορισμό μας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  1. Πολυτελές λεωφορείο καθόλο το οδοιπορικό μας
  2. Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο La Noi στη Σαμαρίνα, σε δίκλινα δωμάτια
  3. Ένα πλούσιο πρόγευμα σε μπουφέ
  4. Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  5. Συνοδός του γραφείου
  6. Φ.Π.Α

ΤΙΜΗ/ΑΤΟΜΟ:  100€

Διαφορά μονόκλινου: + 35€

3ο άτομο σε τρίκλινο δωμάτιο : 80€ 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Σταθερό τηλέφωνο

(+30) 24210 31059 &
(+30) 24210 31060

Στείλτε μας email
Βρείτε μας

Aντωνοπούλου 3, Βόλος
(Πεζόδρομος μεταξύ Παραλίας και Ιάσονος)

Εξερευνήστε άλλες εκδρομές