Επανεκκίνηση για τα τουριστικά γραφεία στις 15 Μαΐου – Σχεδόν ανύπαρκτο το ενδιαφέρον για εκδρομές

Εφημερίδα Θεσσαλία - 9 Μαΐου 2021
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Ο κ. Νίκος Βισβίκης από το Vis Travel επισήμανε ότι το κράτος κάνει εκτενέστατη αναφορά στον εισερχόμενο τουρισμό, αλλά δεν αναφέρεται καθόλου στον εσωτερικό. «Ο καλύτερος πελάτης του τουρισμού γιατί είναι κιμπάρης. Θα κάνει «διασπορά» του χρήματος σε ξενοδοχεία, λεωφορεία, καράβια, καφετέριες και εστιατόρια. Σε αντίθεση με τον τουρίστα που φοράει το βραχιολάκι και κινείται εντός του περίβολου του ξενοδοχείου».
Όπως τόνισε, για να ανοίξει ο τουρισμός, υπάρχουν πάρα πολλές προϋποθέσεις, οι οποίες θα έπρεπε να είχαν ενεργοποιηθεί από πριν, έτσι ώστε ο κόσμος να είναι ενήμερος και απαλλαγμένος από τα ερωτηματικά του για να μπορέσει μετά τις 15 του μήνα να ταξιδέψει. Σημείωσε ακόμη ότι ο εσωτερικός τουρισμός αφορά εκατομμύρια Ελλήνων και κυρίως την ηλικιακή ομάδα άνω των 50 και των 60 ετών, που είναι πάνω από 3 εκατομμύρια, και ταξιδεύει περισσότερο από τις άλλες. Ειδικά ο Βόλος έχει πολύ εισερχόμενο τουρισμό, όπως γκρουπ από ΚΑΠΗ, σχολικές εκδρομές και συλλόγους.

Όπως ανέφερε, μία από τις βασικές προϋποθέσεις για το άνοιγμα του τουρισμού είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο κ. Βισβίκης καλεί τους πολίτες να επισκεφτούν τη σελίδα emvolio.gov.gr και να εκτυπώσουν το παραστατικό των εμβολίων όταν θα έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις και να κάνουν χωρίς καμία επιφύλαξη τις κρατήσεις τους σε όποια εκδρομή θέλουν. Απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά θα είναι η χρήση της μάσκας για να ταξιδέψουν. «Να έχουν το τεκμήριο τα ταξιδιωτικά γραφεία ότι έχουν εμβολιασμένους, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί και από τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενήσουν τις ομάδες των τουριστών, όπως και τα εστιατόρια».
Έθιξε ακόμη και το ζήτημα του εμβολιασμού εντός των λεωφορείων. «Είναι δυνατόν να είναι εμβολιασμένα τα άτομα που ταξιδεύουν και να μην είναι ο οδηγός, που είναι νεότερης ηλικίας; Θα πρέπει να εμβολιαστούν και οι οδηγοί κατά προτεραιότητα» σημείωσε.

Αναφορικά με την πληρότητα στα τουριστικά λεωφορεία, αυτή προβλέπεται να είναι στο 85%. Όπως, όμως, τόνισε ο κ. Βισβίκης, το 85% στις 50 θέσεις του τουριστικού λεωφορείου, είναι μόνο μία πεντάδα θέσεων κενή. «Τι προσφέρει να είναι κενή η πεντάδα πίσω; Τι διαφορά θα κάνει;» διερωτήθηκε.
Παράλληλα ο κ. Βισβίκης μίλησε και για τις εκδρομές που προβλέπεται να διοργανωθούν και στο πλαίσιο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.
«Στις εκδρομές που θα κάνουμε, είναι ευχής έργο να συναρτήσουμε και την ιστορία μας. Στην Αθήνα υπάρχει το Μουσείο Φιλελληνισμού, η Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Θεοχαράκη, το Μουσείο Μπενάκη που αναφέρονται στο 1821» τόνισε.

Πρότεινε έτσι να ανοίξουν οι κρατήσεις για τα μουσεία, δεδομένου ότι οι επισκέπτες θα πάνε με γκρουπ, καθώς θα θέλουν ξενάγηση και ενδέχεται να υπάρχουν περιορισμοί εντός των μουσειακών χώρων για τον αριθμό των επισκεπτών. «Δεν είναι δυνατόν να βρεθούν έξω από τα μουσεία 300 άτομα από τα τουριστικά λεωφορεία, όταν μέσα θα μπορούν να μπουν μόνοι 50. Άρα θα πρέπει να γίνουν προκρατήσεις για όλο το καλοκαίρι. Κάτι που έπρεπε να λειτουργεί πριν ανοίξει ο τουρισμός» επισήμανε.
To ταξιδιωτικό γραφείο του προγραμματίζει ήδη εκδρομές συνδεδεμένες με το 1821, όπως στο Μεσολόγγι, στο Ναύπλιο, στο ιστορικό πανόραμα της Αθήνας και στο ηρωικό Ζάλογγο, αλλά και κρουαζιέρες.
«Ο τουρισμός είναι προγραμματισμός, αλλά πάνω από όλα είναι ψυχολογία. Για αυτό πρέπει να διασφαλίσουμε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Είναι πολύ εύκολο όμως να αλλάξει η κατάσταση και να ακυρωθούν τα πάντα. Γι’ αυτό στο site μας γράφουμε ότι γίνονται προκρατήσεις χωρίς προκαταβολή» κατέληξε.

Εγγραφείτε στο newsletter μας και ταξιδέψτε μαζί μας

Επιλέξτε το επόμενο ταξίδι σας

Μην αφήνεις την καθημερινότητα να σε παρασύρει στα ίδια. Έχεις τον έλεγχο στα χέρια σου, μπορείς να παρασύρεις την ζωή σου σε μέρη άγνωστα.