15-18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

4ημ. ΕΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟ

Αρεόπολη – Γύθειο – Βάθεια – Πόρτο Κάγιο – Γερολιμένας – Σπήλαια Διρoύ – Οίτυλο – Καραβοστάσι – Στούπα – Καρδαμύλη – Καλαμάτα
Facebook
Twitter
Email

Δωρικές Καστροπολιτείες της Μάνης

Κυριακή 15/9 : Βόλος – Γύθειο –Αρεόπολη-(ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ)

Συγκέντρωση στο Δημαρχείο του Βόλου και αναχώρηση στις 05.30πμ. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις, θα φθάσουμε στο Γύθειο. Θα γευματίσουμε, θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτια μας. Νωρίς το απόγευμα θα κάνουμε ξενάγηση στη νήσο Αρχαία Κρανάη. Μετά θα πάμε στην Αρεόπολη, στη ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ. Ξενάγηση και δείπνο ( εξ ιδίων). Διανυκτέρευση στο Γύθειο.

Δευτέρα 16/9 : Πόρτο Κάγιο – Βάθεια – Σπήλαιο Διρού – Γερολιμένας – Μαρμάρι

Μετά το πρόγευμα, αρχίζουμε το οδοιπορικό μας στα ανατολικά παράλια του Μεσσηνιακού Κόλπου. Πρώτη εμπειρία μας το Σπήλαιο Διρού. Είναι γνωστό από το 1900. Πλωτή η εξερεύνησή του. Το χαρτογραφημένο μήκος του είναι 1600μ. και το μεγαλύτερο βάθος του είναι 100 μ. Πανδαισία σταλακτιτών και σταλαγμιτών. Το νερό είναι υφάλμυρο. Συνεχίζουμε για τον Γερολιμένα, την αυθεντική Μάνη, ίσως ο ομορφότερος οικισμός. Το όνομα του σημαίνει <<Ιερός Λιμήν>>. Επόμενος σταθμός η Βάθεια, ίσως η κορυφαία Καστροπολιτεία της Μάνης. Απαραίτητος προορισμός! Πόρτο Κάγιο, παραθαλάσσιος οικισμός. Ώρα για γεύμα και κολύμπι στην υπέροχη παραλία, στο μαγευτικό Μαρμάρι. Επιστρέφουμε στο Γύθειο διασχίζοντας την ανατολική Μάνη. Άγρια ομορφιά. Ελεύθερος χρόνος.

Τρίτη 17/9: Μονεμβασιά – Ελαφόνησο

Πρόγευμα. Αναχώρηση για την Νεάπολη, και επιβίβαση στο ferry boat για να περάσουμε απέναντι στην Ελαφόνησο. Λέγεται πως  πήρε το όνομά της από τα μικρόσωμα κόκκινα ελάφια που υπήρχαν στο νησί. Θα κάνουμε τον γύρο του νησιού και θα επιστρέψουμε στη Νεάπολη. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε για τη Μονεμβασιά. Θα περιηγηθούμε στα γραφικά δρομάκια του κάστρου με τα Βενετσιάνικα και τα Βυζαντινά αρχοντικά. Χρόνος για γεύμα ,καφέ και αγνάντι από τον Βράχο που ύμνησε ο ποιητής μας Γιάννης Ρίτσος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Προαιρετικό δείπνο. Διανυκτέρευση.  

Τετάρτη 18/9 : Λιμένι-Οίτυλο-Καραβοστάσι – Στούπα – Καρδαμύλη – Καλαμάτα-Βόλος

Μετά το πρόγευμα, συνεχίζουμε την εξερεύνησή μας στην ανατολική ακτή του Μεσσηνιακού κόλπου. Ένας ακόμη πετρόχτιστος, παραθαλάσσιος οικισμός, το Λιμένι. Φωτογραφίες που αποτυπώνουν το τοπίο ψηφιακά και εγκεφαλικά. Περνάμε από την Οίτυλο, το Καραβοστάσι. Θα σταματήσουμε στη Στούπα, στη φημισμένη <<Καλόγρια>>.Θα γνωρίσουμε την Καρδαμύλη, το <<Διαμάντι της Μεσσηνίας>>, στα πόδια του Ταΰγετου. Πανέμορφη!!! Συνεχίζουμε για την Καλαμάτα. Μετά το προαιρετικό γεύμα μας στη παραλία της, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Στο Βόλο θα φτάσουμε αργά το βράδυ, φορτωμένοι από εξαιρετικές εικόνες του οδοιπορικού μας. 

Περιλαμβάνει:

  1. Πολυτελές λεωφορείο καθ΄όλη τη διάρκεια της εκδρομής μας
  2. Δύο διανυκτερεύσεις στο πολυτελές κεντρικό ξενοδοχείο PANTHEON στο Γύθειο σε δίκλινα δωμάτια
  3. Ξεναγό με τεράστια γνώση της Μάνης
  4. Δύο πλούσια προγεύματα σε μπουφέ
  5. Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  6. Δημοτικούς φόρους ξενοδοχείου
  7. ΦΠΑ
  8. Το φερρυ-μπώουτ στην Ελαφόνησο

Δεν περιλαμβάνει: Εισόδους σε μουσεία, προαιρετικά γεύματα

ΤΙΜΗ/ΑΤΟΜΟ: 245€

ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: +70€

3ο  ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ : 180€

Επικοινωνήστε μαζί μας

Σταθερό τηλέφωνο

(+30) 24210 31059 &
(+30) 24210 31060

Στείλτε μας email
Βρείτε μας

Aντωνοπούλου 3, Βόλος
(Πεζόδρομος μεταξύ Παραλίας και Ιάσονος)

Εξερευνήστε άλλες εκδρομές