ΔΕΥΤΕΡΑ 27/10 : ΒΟΛΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΡΝΑΚΑ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Συγκέντρωση στο Δημαρχείο του Βόλου και αναχώρηση στις 05.30 για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Έλεγχος των εισιτηρίων και επιβίβαση στο αεροπλάνο για την Κύπρο. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και μεταφορά στο πιο δημοφιλή παραλιακό δρόμο της Λάρνακας. Οι Φοινικούδες έχουν μήκος 600 μέτρων, φοινικόδεντρα σε όλο το μήκος, συνδυάζει παραλία, ψυχαγωγία και πολιτισμό. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγ. Λαζάρου. Ο μεγαλοπρεπής ναός χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ’ τον σοφό, τον 9ο αιώνα και αναστηλώθηκε τον 17ο αιώνα. Η εκκλησία είναι ένα από τα ωραιότερα δείγματα της Βυζαντινής αρχιτεκτονικής στην Κύπρο. Επιβίβαση στο λεωφορείο για μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Λευκωσία. Μία πρώτη γνωριμία στο Ιστορικό Κέντρο της Λευκωσίας. Προσκύνημα στον Καθεδρικό Ναό . Επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη με τις θαυμαστές τοιχογραφίες.Κατόπιν τα Ενετικά τείχη της παλιάς Λευκωσίας, την Λαϊκή Γειτονιά και την Πράσινη Γραμμή που διχοτομεί την Λευκωσία σε Ελληνικό και Τουρκικό τομέα. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος . Δείπνο (προαιρετικό) και διανυκτέρευση.
ΤΡΙΤΗ 28/10 : ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ
Μετά το πρόγευμα θα ξεναγηθούμε στην πρωτεύουσα της Κύπρου, την Λευκωσία. Πρώτος μας σταθμός ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας Στρατιωτικό κοιμητήριο και ηρώο κοντά στο μοναστήρι της Μακεδονίτισσας. Εδώ βρίσκονται θαμμένοι αξιωματικοί και οπλίτες, που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την Κύπρο κατά την εισβολή των Τουρκικών στρατευμάτων το 1974. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στα Φυλακισμένα Μνήματα , χώρος των Κεντρικών Φυλακών Λευκωσίας, στον οποίο είχαν ταφεί κατά τη διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59 οι απαγχονιθέντες από τους Άγγλους. Στα δεξιά της εισόδου βρίσκονται οι τάφοι των ηρώων και στα αριστερά τα κελιά των μελλοθάνατων και η αγχόνη στην οποία οι Άγγλοι εκτέλεσαν τους ήρωες. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το σπουδαιότερο και μεγαλύτερο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κύπρου, όπου ο επισκέπτης μέσα από τις συλλογές του μουσείου μπορεί να παρακολουθήσει την εξέλιξη του πολιτισμού της Κύπρου από την Νεολιθική εποχή μέχρι και την πρωτοβυζαντινή περίοδο. Συνεχίζουμε με το Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.
ΤΕΤΑΡΤΗ 29/10 : ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΟΡΟΣ ΤΡΟΟΔΟΣ – ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Μετά το πρόγευμα , αναχώρηση για να ξεναγηθούμε στα ορεινά καταπράσινα θέρετρα της Κύπρου. Θα σταματήσουμε στις χιλιοτραγουδισμένες Πλάτρες, γνωστές και από την ποίηση του Σεφέρη. Διασχίζοντας την οροσειρά Τρόοδος, που είναι 1,750μ. υψόμετρο, θα επισκεφθούμε το γνωστότερο και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου, την Ιερά Μονή Kύκκου. Ιδρύθηκε το 1100 και αφιερώθηκε στην Παναγία. Στεγάζει μια από τις τρεις σωζόμενες εικόνες της Παναγίας του Απόστολου Λουκά. Εκεί στο Θρονί της Παναγίας θα επισκεφτούμε τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου , του Πρώτου Προέδρου της Κύπρου. Θα καταλήξουμε στο πιο όμορφο και παραδοσιακό χωριό Όμοδος. Χρόνος ελεύθερος. Γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Λευκωσία. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο (προαιρετικό) και διανυκτέρευση.
ΠΕΜΠΤΗ 30/10 : ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΠΑΦΟΣ – ΛΕΜΕΣΟΣ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Πρόγευμα. Θα αναχωρήσουμε για μία ολοήμερη εκδρομή στις όμορφες πόλεις της Πάφου και της Λεμεσού. Διασχίζοντας τους απέραντους αμπελώνες και πορτοκαλεώνες του Φασουρίου, φτάνουμε στον Πύργο των Ιπποτών στο Κολόσσι. Χτίστηκε αρχικά το 13ο αιώνα αλλά το κτήριο που διατηρείται μέχρι σήμερα χρονολογείται στα μέσα του 15ου αιώνα. Θα ξεναγηθούμε στο Κούριο όπου ήταν μια σημαντική αρχαία πόλη – βασίλειο και είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές αρχαιολογικές περιοχές της Κύπρου .Στην συνέχεια περνώντας από τις Αγγλικές βάσεις θα σταματήσουμε για τις φωτογραφίες στην Πέτρα του Ρωμιού, όπου κατά τη μυθολογία αναδύθηκε από τους αφρούς των κυμάτων, ή θεά της ομορφιάς και του Έρωτα, η Αφροδίτη. Συνεχίζουμε την επίσκεψή μας στην κατακόμβη της Αγίας Σολομονής όπου ο Απόστολος Παύλος μαστιγώθηκε. Το παρεκκλήσι αποτελεί προσκύνημα για κάθε Χριστιανό από τον Μεσαίωνα. Θα επισκεφτούμε την έπαυλη του Διονύσιου με τα μοναδικά σε ομορφιά ψηφιδωτά. Επίσης, το αρχαιολογικό πάρκο της Πάφου Θα καταλήξουμε στο πανέμορφο λιμάνι της Πάφου με το υπέροχο φρούριο της. Συνεχίζουμε για την πλέον τουριστική πόλη της Κύπρου, τη Λεμεσό. Η ανάπτυξή της μέγιστη. Πολλοί την ονομάζουν ως το « Ντουμπάι» της Μεσογείου. Το παραλιακό μέτωπο της πόλης είναι 15- 20 χλμ. Τεράστιος ο αριθμός των ξενοδοχείων. Η θαλάσσια Μαρίνα ( που θα επισκεφθούμε) είναι στα πρότυπα πόλεων των Η.Π.Α Είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Ανατολικής Μεσογείου. Επίσης, θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη , το κάστρο, τον Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/10 : ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΛΑΡΝΑΚΑ – ΒΟΛΟΣ
Πρόγευμα. Ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία βόλτα , ψώνια και προαιρετικό γεύμα στο κέντρο της Λευκωσίας. Μετά το check out από το ξενοδοχείο , αναχωρούμε για το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση με προορισμό τον Βόλο με τις καλύτερες εντυπώσεις.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
- Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, με την Sky Express ΘΕΣΣ/ΝΙΚΗ – ΛΑΡΝΑΚΑ – ΘΕΣΣ/ΝΙΚΗ
27/10 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΑΡΝΑΚΑ 10.50 – 12.40
31/10 ΛΑΡΝΑΚΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 19.50 – 21.50
- Το λεωφορείο Βόλο – Θεσσαλονίκη – Βόλο
- (1) Μια αποσκευή μέχρι 20 kg ανά άτομο &
- (1) Μία χειραποσκευή μέχρι 8 kg ανά άτομο και προσωπικό αντικείμενο
- Πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις στην Κύπρο
- (4) Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο CASTELLI HOTEL NICOSIA στη Λευκωσία
- Τέσσερα προγεύματα σε μπουφέ
- Δημοτικό φόρο ξενοδοχείου
- Όλες οι ξεναγήσεις με πιστοποιημένο ξεναγό- συνοδό
- Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης
- Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
- Φ.Π.Α.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
- Ο,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό
- Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται
Τιμή/άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 680€
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
- Διαφοροποίηση στη ροή – σειρά των επισκέψεων του προγράμματος, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί, χωρίς να παραλειφθεί καμία επίσκεψη.