Ν. Βισβίκης: Οι Έλληνες έσωσαν την … παρτίδα του τουρισμού

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Δημοσίευση στην Εφημερίδα Μαγνησία 24/08/2021

Ο τουριστικός πράκτορας μεταφέρει την εικόνα του τουρισμού, για το που ταξίδεψαν οι Βολιώτες

Την παρτίδα του τουρισμού έσωσαν οι Έλληνες, οι οποίοι, σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα κ. Νίκο Βισβίκη, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Γιώργο Καρεκλίδη, κατέκλεισαν όλους τους προορισμούς και τα νησιά και πήραν στις πλάτες τους το βάρος του τουρισμού από τους ξένους.


%CE%B2%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%82 e1582965597371 - Vis Travel
«Νενικήκαμεν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βισβίκης αναφερόμενος στην κινητικότητα των Ελλήνων αυτό το καλοκαίρι στους τουριστικούς προορισμούς. Σύμφωνα με τον ίδιο τα νησιά της Ελλάδας και των Β. Σποράδων «βούλιαξαν» από κόσμο, που στην μεγάλη τους πλειοψηφία ήταν Έλληνες.
«Οι Έλληνες κάλυψαν το κενό των ξένων από τις 15 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου και ταξίδεψαν παντού. Από τα Κύθηρα, τη Νάξο, τη Σκιάθο, τη Σκόπελο, τη Σκύρο… Όλα τα καταλύματα, που απευθύνονταν στο βαλάντιο του Έλληνα στις Β. Σποράδες ήταν καλυμμένα. Δεν μιλάμε για ακριβά resorts με 200 και 300 ευρώ το βράδυ. Έτσι κι αλλιώς αυτά δεν τα ακουμπούσαν ποτέ οι Έλληνες και ούτε τώρα θα μπορούσαν», είπε ο κ. Βισβίκης, ο οποίος σημείωσε πως εκτός από τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα εν γένει οι Έλληνες γέμισαν και όλα τα καταστήματα εστίασης.
«Πρέπει τον Έλληνα να τον τιμήσουμε και να τον προσκυνήσουμε και να του πούμε Έλληνα είσαι κιμπάρης», επεσήμανε εμφατικά ο τουριστικός πράκτορας.
Αναφορικά δε με τις Β. Σποράδες, ο κ. Βισβίκης τόνισε πως τα νησιά κατακλύστηκαν από Έλληνες και σ’ αυτό βοήθησαν πολύ τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που συνέδεσαν τη Θεσσαλονίκη με τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο. Όμως και οι Βολιώτες και φέτος έδειξαν την προτίμησή τους στις Σποράδες και γέμισαν και τα τρία νησιά. Τα πλοία από τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο και το Μαντούδι έφευγαν γεμάτα με κόσμο για τις Σποράδες και τη Σκύρο, ενώ η εικόνα έδειξε πως η κίνηση ήταν καλύτερη ακόμη και από το 2018!

Που ταξίδεψαν οι Βολιώτες

Σύμφωνα με τον κ. Βισβίκη διακοπές έκαναν φέτος και οι Βολιώτες και μάλιστα κατά ορδές. Εκτός από τις Β. Σποράδες οι Βολιώτες πήραν απόφαση και ταξίδεψαν σε πολλούς νησιωτικούς προορισμούς.
«Οι Βολιώτες έως 50 ετών ταξίδεψαν κατά μόνας, με τα ΙΧ τους και με οικογένειές τους και πήγαν σε νησιά. Έφτασαν ακόμη και στα Κουφονήσια, τη Μήλο, τη Νάξο, ενώ εκείνο που παρατηρήθηκε ήταν πως ήθελαν πολλοί να πάνε διακοπές σε διάφορους προορισμούς και δεν μπορούσαν γιατί ήδη ήταν γεμάτα τα καταλύματα. Ακόμη και στη Σκύρο είδα πολλούς Βολιώτες κατά μόνας, με δικά τους ΙΧ. Φέτος, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό Βολιωτών ταξίδεψε μόνο του», σημείωσε ο κ. Βισβίκης.
Οι πιο μεγάλες ηλικίες ωστόσο έδειξαν μία συγκράτηση στις μετακινήσεις ιδίως με λεωφορεία τουριστικά, φοβούμενοι τον συγχρωτισμό, όμως ο κ. Βισβίκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι εάν προχωρήσει ακόμη περισσότερο ο εμβολιασμός και δεν υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, το φθινόπωρο θα κινηθούν και οι εκδρομές με τα λεωφορεία.
Βέβαια, ο ίδιος σχολίασε πως ενώ στα καράβια, τα αεροπλάνα, τα λεωφορεία τηρούνταν μέτρα, δυστυχώς τα ξενοδοχεία δεν ζητούσαν προϋποθέσεις.
«Εάν θα σκάσει το πρόβλημα, θα είναι εκεί, στα ξενοδοχεία. Όμως πρέπει να κρατήσουμε τα καλά και να αισιοδοξούμε ότι αναδείχθηκε ο εσωτερικός τουρισμός», υποστήριξε.
Αναφερόμενος τέλος στον εμβολιασμό των ταξιδιωτών και όχι μόνο, ο κ. Βισβίκης είπε πως «Η πολιτεία είμαστε εμείς. Η πολιτεία το είπε και το ξαναείπε. Όταν δημιουργεί κάποιος μία φιλοσοφία δική του και κατοχυρώνεται πίσω από αυτή, τι άλλο να κάνουμε;» και συμπλήρωσε πως οι εκδρομές που ο ίδιος οργάνωσε πήγα εξαιρετικά καλά γιατί προέταξε την ασφάλεια των ταξιδιωτών, με τους εμβολιασμένους να λαμβάνουν το πράσινο φως για τα ταξίδια.

Εγγραφείτε στο newsletter μας και ταξιδέψτε μαζί μας

Επιλέξτε το επόμενο ταξίδι σας

Μην αφήνεις την καθημερινότητα να σε παρασύρει στα ίδια. Έχεις τον έλεγχο στα χέρια σου, μπορείς να παρασύρεις την ζωή σου σε μέρη άγνωστα.