Επιτεύγματα του γραφείου μας

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Επαγγελματικές παρεμβάσεις στην Ακτοπλοΐα

 • 1988 – 2002 : Έναρξη και λειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Βόλου – Μυτιλήνης.
 • 1989 – 1990 :Λειτουργία ακτοπλοϊκής γραμμής ΒΟΛΟΥ – ΚΥΠΡΟΥ – ΙΣΡΑΗΛ (ΧΑΙΦΑ)
 • 1990 – 1999 : Αναβάθμιση της Ακτοπλοΐας των Σποράδων, ως Κεντρικός πράκτορας της ΝΟΜΙΚΟS LINES. Αύξηση των πλοίων στην εξυπηρέτηση των Σποράδων από 4 μικρά σε 5 μεγάλα πλοία , αξιοποιώντας Οικονομίες Κλίμακος.
 • 1999 – 2005 : Κεντρικό πρακτορείο στον Βόλο της HELLENIC SEAWAYS.   
 • 2004 – 2016 : Με πρωτοβουλίες του : προσθήκη των Ε/Γ – Ο/Γ ΠΡΩΤΕΥΣ, JET FERRY, ΑΛΚΥΟΝΗ, SAOS κλπ, στις Βόρειες Σποράδες, των εταιριών : G.A. FERRIES, SAOS FERRIES, NEL FERRIES,ΑΝΕΣ.
 • 1990-2000: Ο Βόλος συνδέθηκε ακτοπλοϊκά με την Μυτιλήνη, την Λήμνο, τις Κυκλάδες (Τήνο, Μύκονο, Σαντορίνη) και την Κρήτη. (Η οικονομική κρίση ήταν η αιτία διακοπής των δρομολογίων).

ΟΡΑΜΑ ΖΩΗΣ : ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ: ΘΑΛΑΣΣΙΑ (ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ) ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ, ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ( διαρκής, τριακονταπενταετής προσπάθεια : 1986 – 2020).  

Η μοναδική φάση της οικονομικής ανάπτυξης  στην νεότερη Ιστορία του Βόλου  ήταν η σύνδεση με την Συρία. Το γραφείο μας βοήθησε να συνδεθεί για λίγο διάστημα ο Βόλος με Χάϊφα – Κύπρο (1991 – 1192). Επίσης, προσπάθησε ώστε ο Βόλος να συνδεθεί  με την Κωνσταντινούπολη και την Κωστάντζα, χωρίς συνέχεια (2002 – 2003)

Παρεμβάσεις στον Σχολικό Τουρισμό

 • 1992 – 1994 : Με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας, ναύλωση επιβατηγών πλοίων για σχολικές εκδρομές στη Ρόδο, των λυκείων της Θεσσαλίας

(F/B IALYSSOS,ΚΑΜΕΙΡΟΣ,ΡΟΔΑΝΘΗ,ΜΙΛΕΝΑ)

 • 2007 : Παρέμβαση στον τότε Υπουργό Παιδείας, Γιώργο Καλό, ώστε : Να επιτραπούν οι πολυήμερες εκδρομές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους μέχρι το Πάσχα, απο την 1η Μαρτίου , που ίσχυε μέχρι τότε. Έτσι, οι εκδρομές διεσπάρησαν σ΄ όλη την ενδοχώρα, καθώς και στο εξωτερικό και αντίστοιχα έπαυσε η Ρόδος ως σχολικός προορισμός.
 • 2011 : Μέσω ΗΑΤΤΑ συντέλεσε στην εισήγηση στην τότε Υφυπουργό Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου, για την στήριξη της χειμάζουσας Οικονομίας του χειμερινού Τουρισμού στην ενδοχώρα, με το να μετέχουν όλες οι τάξεις Λυκείων και Γυμνασίων σε τουλάχιστον 3ήμερες εκδρομές με Σαββατοκύριακα. Αποτέλεσμα : 500.000 διανυκτερεύσεις μαθητών ετησίως σε επαρχιακές πόλεις με αντίστοιχες οικονομικές ανάσες.

Παρεμβάσεις στον Τουρισμό

 • 1992 – 2010 : Επί σειρά ετών (μέχρι και την έναρξη της οικονομικής κρίσης), ήταν ίσως ο σημαντικότερος tour operator στον τουρισμό των υπαλλήλων βιομηχανιών (τουρισμός inventive), της ευρύτερης περιοχής του Βόλου (ΑΓΕΤ, ΙΜΑΣ, COCA – COLA, ΜΕΤΚΑ κλπ).
 • 2001 – 2015 : Μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ΗΑΤΤΑ) – Εύφημος μνεία για τις επιτυχείς παρεμβάσεις την Ακτοπλοΐα. Πρόεδρος Επιτροπών του ΗΑΤΤΑ: Aκτοπλοϊκών Θεμάτων, Σχολικών Εκδρομών, Σχέσεων Πελατών-Ξενοδόχων-Πρακτόρων, Συλλογικών Συμβάσεων, Φορολογικών Θεμάτων κτλ.
 • 2020 : Παρεμβάσεις στο Υπουργείο Οικονομικών για θέματα που αφορούν τους ταξιδιωτικούς πράκτορες ως πληγέντες από τον Κορωνοϊό (Covid 19 ) πχ υιοθέτηση προτάσεων στη σχετική περί Vouchers ΚΥΑ (21/09/20)
Εγγραφείτε στο newsletter μας και ταξιδέψτε μαζί μας

Επιλέξτε το επόμενο ταξίδι σας

Μην αφήνεις την καθημερινότητα να σε παρασύρει στα ίδια. Έχεις τον έλεγχο στα χέρια σου, μπορείς να παρασύρεις την ζωή σου σε μέρη άγνωστα.